Hey people,

Tijd voor de laatste review uit de proeverij.

De line up bestond uit

Glen Garioch
Mortlach
Glenturret
Teaninich
Strathmill
Secret islay

Een leuke en wisselende line up al zeg ik et zelf. Vandaag bespreken we dus de eerste whisky uit de line up.

In de vorige blog hebben we het kort gehad over het bedrijf van de bottelaar. Vind je dat interessant klik dan hier.

Vandaag checken we dus de Glen Garioch uit de cooper’s choice serie. De laatste Glen Garioch die ik dronk was ik erg over te spreken.

Samen met het vat waar deze whisky op heeft gerijpt trok hij dus al snel mijn interesse.

De whisky is gedestilleerd in 2011 en gebotteld in 2020 op een vat sterkte van 56% ABV.
De whisky heeft een finish gehad op een Amarone wijn vat.
Uit deze single cask kwamen 264 flessen.

Op de neus: 56%? Waar dan. Absoluut niet merkbaar. Zoete merengue, toffee en vers fruit.

In het palet merk je dat dit echt een diesel is die langzaam op gang komt want je voelt de alcohol na de eerste slok langzaam opbloeien in je keel. Peper, rozijnen, praline.

De afdronk heeft een klein zuurtje van citroen, ligt vettige afdronk, hier komen ook de tannines van de hout en de wijn.

Ik adviseer je om wel een druppel water toe te voegen aan deze whisky want met een druppel water is hij heel anders. Veel meer wijn invloeden en meer richting nootjes en duidelijk fruit.

Voor mij persoonlijk was deze whisky het toch niet helemaal. Misschien lag het aan het wijn vat. Dat is altijd een echte hit or miss bij mij. De whisky is toch wat gesloten.

Bedankt voor het lezen.

Alle 6 de whisky’s zijn gekocht bij Van Erp Dranken

Cheers,

Robbert.

Bijna de gehele line up is gekocht bij Van Erp Dranken

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *