Glen Elgin 2012 (loods of whisky festival botteling 2023)

Petra Brouwer is bij sommige misschien beter bekend als women into whisky en zij heeft vorig jaar voor het eerst haar eerste whisky festival georganiseerd. En dat bleek een succes!

Dit jaar komt er zeker een tweede editie. Nog groter en nog beter. Maar… nu eerst even de festival botteling ontleden van afgelopen editie.

Petra heeft als women into whisky haar festival goed aangekleed. Vrouwelijk aangekleed kunnen we wel zeggen. Roze was het thema en het was knus en kleinschalig. Er waren zo’n 150 kaarten te koop en er waren 9 standhouders. Een leuk kleinschalig festival wat dit jaar dus groter terug komt.

Petra is brand ambassador bij Perfect Dram en een beetje whisky festival heeft natuurlijk ook een festival botteling. Zo ook loods of whisky.

Er zijn 100 flessen van deze Glen Elgin gebotteld (uiteraard door Perfect Dram) die voor €75 nog hier te koop zijn.

De festival botteling is gedestilleerd in 2012 in de Glen Elgin distilleerderij en heeft zijn tijd (11 jaar) doorgebracht in een ex bourbon vat en dat proef je wel erg in de whisky. Ik vind hem behoorlijk bourbon vat gedreven.

Op de neus veel vanille, honing, noten, hout, koriander en witte peper. Nootmuskaat, grapefruit, bloedsinaasappel, aloë vera, onrijpe peer en laurierblaadjes komen ook voorbij in de neus.

Het palet heeft vanille, honing, peper, sinaasappelschil, grapefruit en hout. Ook kersen, viooltjes, koffiebonen, een beetje aards en wat kruiden.

De afdronk heeft granen, peper, bloemige parfum en is een beetje zurig. Verder ook metaal en wat sinaasappel schillen.

Leuke whisky. Bloemig, kruidig, fruitig. Eigenlijk zit alles er in. Maar het is wel erg bourbon vat gedreven zoals ik al zei.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Glen Elgin 2012 (loods of whisky festival botteling 2023)
8.3
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *