Tullibardine & Blair Athol, Glaschu Spirits

Hey people,

Vandaag bespreken we de eerste 2 flessen van een nieuwe bottelaar.

Glaschu spirits !

Een bottelaar die in een korte tijd 4 goeie bottelingen neer heeft kunnen zetten. Hoe kort hoor ik je zeggen ? Nou in september bestaat glaschu 1 jaar.

Tijd om hun eerste twee bottelingen onder de loep te nemen.

De gasten van het hielander whisky festival hadden in februari als eerste de primeur. 2 flessen glaschu werden over gevlogen naar de importeur Spirits.Services om tijdens het festival deze whisky als eerst aan de liefhebbers van het festival te laten proeven om ze even later in maart aan de liefhebbers van het whisky festival in Gouda te laten proeven.

De eerste berichten waren dan ook erg positief vanuit het publiek.

Glaschu bottelde 2 whisky’s om mee te beginnen. De eerste was een blair athol. Deze whisky kreeg een finish van een jaar op een Jamaican rum vat nadat hij eerst 6 jaar heeft doorgebracht in een ex bourbon barrel.

De whisky is niet bijgekleurd en niet koud gefilterd en is afgevuld op een ABV van 53%.

Op de neus geuren van citroen, custard cake, sappige peren en een lichte hint van madarijnen. Ook subtiel wat kersen en rozenblaadjes, gemaaid gras, gebakken ananas, appelsap en licht wat rum invloeden.

Het palet heeft veel tropisch fruit en een lichte prikkeling van de alcohol. Hierdoor merk je dat de whisky nog wat jong is. Maar het werkt wel. Verder gember, vanille, mout en appels.

de alcohol van het palet prikt lekker door in de afdronk. Een druppel water zou hier het verschil maken. Denk bij de afdronk aan vette roomboter, lichte karamel smaken, een hint kokos en ook gember.

Een gewaagde eerste botteling. Ik vind rum vaten vaak een hit or miss maar hier werkt het wel. Deze botteling is helaas ondertussen wel al uitverkocht.

Blair Athol
8.3

Op de tweede botteling van glaschu hoefde we niet lang te wachten. Sterker nog… nog niet eens een maand !

Een tullibardine volledig gerijpt op een Bordeaux rode wijn barrique. De whisky heeft hier een prachtige mooie rode gloed van gekregen. Uiteraard is ook deze whisky niet bijgekleurd of koud gefilterd en de whisky is gebotteld op 50% ABV.

In de neus knalt de rode wijn uit het glas, wat natuurlijk niet gek is met een first fill Saint emilion vat! Geuren van steen fruit en een licht zuurtje van de wijn. Ook frambozen en aardbeien snoepjes, sinaasappelsnippers en wat citrus schillen en een kleine hint nootmuskaat.

Het palet heeft een dik siroop achtig mondgevoel. Smaken van rode wijn, rood fruit, peper, melk chocolade, sinaasappel, pim’s (LU) en wat snoepgoed zoals vruchten zuurtjes.

De afdronk heeft (hoe kan het ook anders) de smaak van rode wijn. Eigenlijk komt verder alles uit het palet wel naar voren. Wat opvalt is hoe subtiel de tannines zijn in de afdronk. De afdronk is medium lang en prikkelt wat op de tong.

We hebben het vaak over sherrybommetjes in de whisky wereld. Wat mij betreft kunnen we hier spreken over een wijn bom!

tullibardine
8.6

De tullibardine is ondertussen geland in Nederland en zal binnenkort verkrijgbaar zijn bij de betere slijter. Maar hij kwam niet alleen. Ook de nieuwe release van Glaschu is over gevlogen naar ons koude kikkerlandje. Een 11 jaar oude glengoyne met een finish op PX. Die lees je hier.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *