Vandaag een whisky uit mijn favoriete vakantie land.

Frankrijk !

Fontagard. Een familie bedrijf waar de 4de generatie nu aan het roer staat en waar ze alles zelf verbouwen in het plaatstje Fontagard, midden in de cognac streek.

Het plaatsje Fontagard kan je best een gehucht noemen want er staan zo’n 10 huizen, maar daarnaast dus ook een distilleerderij waar ze onder andere gin, cognac en whisky maken.

De whisky van vandaag is de DMGR en is een limited edition waar 1500 flessen van zijn gemaakt. De whisky heeft gerijpt op ex cognac en margaux rode wijn vaten uit de bordeaux streek.

DMGR is een code wat staat voor Dominique Granchere. De Master Yoda van het team zoals ze hem noemen. Het meesterbrein achter deze whisky.

De neus heeft geuren van natte bladeren, warme appel, frambozenjam, kurkuma, zwarte peper, rode wijn en heeft een vrij gesloten neus helaas.

Het palet is fruitig met zoete siroop, likeur, appel, citrus, rood fruit en er zitten wat kruiden in. Maar alles word onderdrukt naar mijn idee door de bordeaux vaten.

De afdronk is zoet met rood fruit, witte peper, aardbei en likeur.

Fontagard DMGR 9918-11
Het is zeker een leuke whisky waar wat leuks in te ontdekken is. Echter wordt hij erg onderdrukt door ik denk het wijn vat, en dat is jammer.
8.1

bedankt voor het lezen.
cheers,

robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *