Van de week hadden we het over de Fontagard DMGR 9918-11. Een special edition gerijpt op cognac en margaux bordeux vaten. Vandaag kijken we naar de CGNC. Een whisky gerijpt op cognac vaten en vaten die op dezelfde manier gebrand zijn als bourbon vaten… een nogal vreemde omschrijving als je het mij vraagt. Of het nieuw frans eiken is is onbekend.

Een whisky waarbij ik meteen dat campbeltown gevoel kreeg. Ruik ik nou een beetje funky tonen? Boerderij geuren ? Oude kaas…?

Fontagard is een familiebedrijf die al 4 generaties distilleren in de cognac streek. Sinds 1878 word er al gestookt en de gewassen verbouwd op deze plaats in het pittoreske dorpje Fontagard.

Nu zijn ze naast cognac ook whisky gaan stoken. De whisky wordt dus gemaakt in stills die eigenlijk gemaakt zijn om cognac in te maken. Ze verbouwen alles zelf en komen nu met hun eerste reeks whisky’s tussen de 3 en 4 jaar oud. Waaronder dus een aantal speciale gelimiteerde uitgaves.

De variant die we hier vandaag bespreken valt onder de core range en is dus goed verkrijgbaar.

De whisky wordt gebotteld op 44% abv en is non chill filtered en niet bijgekleurd.

De adviesprijs ligt zo rond de €50/€55.

Op de neus geuren van graan, honing en een beetje boerderij geuren. natte kiezels, meloen, zoete tabak, steenfruit en vanille.

Het palet heeft zoethout, vanille en zoete slagroom. Ook honing, tutti frutti, granen en gerijpte oude kaas. Ook dat boerderij profiel proef je mooi in het palet.

De afdronk is medium lang en hier komt het cognac vat het beste naar voren. Naast duidelijke cognac smaken verder ook hout, kaneel, geel fruit, citroen en wat mineraligs.

Fontagard CGNC 9918-5
Ik vind dit echt heel tof. 
De geuren deden mij meteen denken aan de waterford hunter. En er zit ook een vleugje in wat mij doet denken aan glen scotia.
8.5

Al met al volgens mij dus echt een knappe whisky in je glas voor dat geld. Hierdoor ben ik wel echt benieuwd naar andere releases van Fontagard.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *