Ik heb een hekel aan boodschappen doen. Ik vind het zonde van me tijd en gelukkig heb ik een hele lieve vrouw die zich altijd om te boodschappen bekommert.

Maar…. Op vakantie vind ik het altijd weer erg leuk! Lekker rondstruinen in de supermarkt in Frankrijk en naar alle buitenlandse dingen kijken en proberen. Heerlijk!

En…. Als klap op de vuurpijl probeer ik ook altijd elke boodschappen sessie een nieuwe whisky te kopen die ik nog niet ken. Dat lukt niet altijd helaas maar soms vind je wel eens wat leuks. En als we dan toch in Frankrijk zijn vind ik het altijd wel leuk om ook iets te proeven uit dat land of streek dus ik kocht een Franse whisky in de supermarkt.

Ook leuk aan de Franse supermarkten zijn de prijzen. Vaak is de whisky daar toch iets goedkoper dan in Nederland al loopt dat tegenwoordig wel steeds meer terug. En de echte parels die je een paar jaar terug nog kon vinden zijn ook in Frankrijk er wel uit.

Fondaudege is een Franse pure malt whisky wat volledig is verbouwd, gedestilleerd en gerijpt in Frankrijk. De whisky wordt gedestilleerd in een Charentais still. Een alambiek wat voornamelijk gebruikt wordt om cognac/brandy in te stoken.

De whisky heeft gerijpt in ex eaux de vie vaten van Frans eiken en kostte mij zo’n €27 in de supermarkt.

Gebotteld op 40%.

Op de neus geuren van toast, vleesjus, koffie, vuursteen, warme vanille, hout, kaneel poeder, appels, verse bloemen en kersen.

Het palet heeft warme smaken van peper, kaneel en kruidnagel, geroosterde broodkruimels, peer en citroen.

De afdronk is kort met witte peper, hout en druiven.

Fondaudège Héritage
Al met al een prima vakantie dram! Geen hoog vlieger maar ook niet heel verschrikkelijk. Voor de zwoele Franse zomeravonden zit je hiermee echt prima.

Heb nu wel meteen weer zin om op vakantie naar Frankrijk te gaan…
8

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *