Hey people,

Tijd voor weer een review over een whisky.

Deze keer in de Finlaggan port finished aan de beurt!

Let’s get started!

Op aanraden van een vriend had ik deze fles gekocht. Ik zocht een goedkope whisky om gewoon af en toe lekker even te pakken maar eentje die niet snel gaat vervelen.

Hij raadde mij deze Finlaggan aan. Ik had ze al vaker zien staan. Goedkoop in aanschaf en ik dacht dus eigenlijk “mwah dat zal wel niet bijzonder zijn”

Boy…. was i wrong!

Ik heb voor deze fles even een mooie locatie opgezocht dus laten we beginnen!

De Finlaggan port finished !

Een small batch release en een bommetje hoor! 46% alcohol (naar mijn mening perfect) en voor slechts net iets meer dan 3 tientjes heb je hem al in huis!

Op de neus heeft deze whisky geuren van pruimen en een goeie hoeveelheid aan turf. Gerookte bacon en een klein beetje medicinaal wat je doet denken aan de geur van een Lagavulin of misschien wel nog meer zoals een Laphroig. Zoals de naam van de whisky al doet vermoeden heeft deze trouwens gerijpt op port vaten.

De eerste slok veel zoete smaken en een heerlijke goeie dikke rook smaak.

Rozijntjes, peper, leer. Een droge afdronk komt er snel bij.

Framboosjes en aardbeien komen ook duidelijk naar boven. Hoewel ik vaak geturfde whisky’s lekker vind ik de winter kan deze vind ik ook prima in de zomer met die zoete smaken.

Een perfecte balans tussen heerlijke rook en zoetigheid.

In de afdronk komen deze smaken terug. Een olie achtige smaak, later zoetigheid maar vooral heerlijke dikke rook

Een heerlijke whisky met een super goeie kwaliteit voor een kleine prijs. Deze fles durf ik zonder er bij na te denken nog eens te kopen!

Heb jij nog een tip welke Finlaggan ook goed is ?

Let me know!

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *