Elements of whisky. De meedrink podcast

Hey people,

Podcasts zijn anno 2023 helemaal hot. Iedereen heeft zijn eigen podcast tegenwoordig en er zijn verschillende genres.

1 genre is echter nog wat onbekend en misschien zelfs ondergewaardeerd. De meedrinkpodcast. Een podcast waarbij je niet alleen kan luisteren maar ook kan mee proeven met waar het over gaat.

Vandaag bespreken we zo’n podcast.

The elements of whisky

Max & Lucia zijn de hosts van de podcast the elements of whisky en deze bestaat sinds 14 april 2021. Al bijna 2 jaar dus zorgen Max en Lucia elke woensdag voor een aflevering die varieert van gemiddeld 30 minuten tot een uur.

Vele bekende mensen uit de whisky wereld zijn er al gepasseerd. Zo was laatst Valentijn Klop te gast van Douglas Laing. Maar ook Dennis Mulder, Dennis Hendriks en Whisky is een reis waarvan je de bestemming niet kent. Dan weten we allemaal wel wie dat is…. toch ?

Maar ook zijn er soms internationale gasten zoals Sarah van McConnell’s, annabel van Nc’nean of Chris van Teeling.

Oke je snapt het. Veel gasten dus ! Een en al gezelligheid.

Ik ben altijd wel benieuwd hoe iemand aan de naam van zijn of haar bedrijf is gekomen. Dus ik vroeg aan Max: goh, hoe ben je eigenlijk op de naam gekomen ?

Ik vind nerdy facts over whisky altijd heel dope. Mijn proeverijen stonden altijd in het teken van experimenteren en ontdekken. Nieuwe smaken ontdekken, verschillende stijlen van whisky’s en experimenten proberen en ontdekken wat bij iemand past. Dus dat ontdekken en experimenteren kreeg altijd een wetenschappelijke tintje. Toen Lucia en ik gingen nadenken voor een naam voor het bedrijf zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij The Elements of Whisky met een duidelijke knipoog naar het periodiek systeem. Zo is de branding voor het wetenschapsthema ontstaan en toen we begonnen met de podcast hebben we gekozen om de naam, waar we ons best voor deden om naamsbekendheid mee op te bouwen, gewoon te gebruiken voor de podcast.

Naast de podcast organiseren ze ook mooie thema avonden en proeverijen op locatie of online. Zo is er bijvoorbeeld een proeverij met het thema Whisky & wilde dieren in een dierentuin. Ja serieus. In de dierentuin ! En Lucia geeft binnenkort een ladies only tasting. Iets waar ze een lange tijd naartoe heeft gewerkt. Gave projecten dus bij Max en Luxia

Ik heb een pakketje besteld en 6 weken kunnen meeproeven tijdens de show. Zelf merk ik dat het voor mij wel een meerwaarde heeft om het op youtube te kijken. Want inderdaad, the elements of whisky vind je ook op Youtube ! En dat vind ik heel tof. Ik luister tijdens het autorijden nog wel eens een oude aflevering terug of ik luister naar bijvoorbeeld drop or dram maar met het mee proeven vind ik het wel echt een meerwaarde dat er ook beeld bij zit. Later heb ik ook nog een online proeverij gevolgd van Max. Dit was onwijs origineel gedaan met filmpjes die worden in gestart en met een heel hoog interactie gehalte. Erg tof. Ik zag dingen die ik nog niet eerder in online proeverijen had meegemaakt zoals het gebruik van mentimeter. Ik had er ook nog niet eerder van gehoord maar het geeft zo’n tof effect.

De podcast is gratis te beluisteren op de streaming platforms en te zien op youtube maar wil je nou mee proeven tijdens de afleveringen dan is er het podcast abonnement . Dan krijg jij elke 6 weken een pakketje opgestuurd. Dit kost je €30 per 6 weken en dat is inclusief de verzendkosten. Dat is dus slechts €5 per week.

Als je bij het kopje “aanbevolen door” in typt dat je via mijn blog bent gekomen krijg je 6 weken gratis! Dus type daar “confessions of a whisky freak” en je bespaart jezelf €30.

Veel luister en proef plezier !

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *