Edradour 2009 signatory vintage

Hey people,

Tijd om weer een whisky te bespreken en dit gaat gaan we het hebben over een highland single malt whisky met een coca cola kleurtje !

10 jaar oud en slechts 300 flessen beschikbaar. We gaan het hebben over een prachtige edradour.

Een tijd terug stond deze fles te koop online. Ik was helaas net te laat maar ik kreeg een berichtje dat iemand er nog 1 had en die wel wilde verkopen en zo geschiedde.

Ik hou van whisky’s met mooie donkere kleuren maar zo donker als deze had ik nog nooit kunnen toevoegen aan mijn verzameling. Dus zo blij als een kind natuurlijk dat het gelukt was.

De whisky is speciaal gebotteld voor whisky-Elfen and vinothek Massen en er zijn dus maar 300 flessen beschikbaar. Zoals je misschien al wel kon raden heeft deze whisky op een 1st fill sherry vat gelegen.

Cask strength, unchillfiltered en 56.3% alcohol. Dit beloofd veel goeds!

Hierbij mijn tasting notes:

Kleur: donker cola kleurtje.

Neus: sherry, casis en rozijntjes. Gedroogd fruit, gedroogde pruimen, hooi en eucalyptus. Verder ook nog geuren van thee, tabak en chocolade.

Palet: hele dikke sherry tonen. Wauw! De neus gaat naadloos over in het smaken palet. Verder peper en koffie.

De afdronk is erg spicy. Dikke peper invloeden blijven lang bij je samen met de sherry. Verder wat tannines en je eindigt met de smaak van leer en uiteindelijk blijft de droogheid van de sherry over.

Wat een plaatje! Hier kan ik uren van genieten. Als je wilt weten wat sherry doet in whisky dan is dit een mooie om te proeven.

Krachtig en mooi in balans met prachtige smaken en geuren.

Bedankt voor het lezen!

Sláinte

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *