Vandaag maken we weer eens een uitstapje van al het schotse geweld wat hier voorbij komt. We gaan namelijk naar Amerika ! Naar de buffalo trace distilleerderij om precies te zijn.

We hebben hier al verschillende bourbons besproken uit de buffalo trace distilleerderij zoals buffalo trace en mijn favoriete bourbon… blantons.
Vandaag is het de beurt aan de eagle rare 10 jaar oud.

Liever luisteren naar deze blog. Luister dan hier naar Max.

Vroeger was de eagle rare een single barrel. Tegenwoordig mogen de dat niet meer op de fles zetten omdat ze over zijn gestapt naar een bottelinglijn en ze kunnen dus niet meer garanderen dat er niet een heel klein beetje uit een ander vat bij zit.

Zoals we van amerika gewend zijn. Strenge regels met betrekking tot hun parel. Bourbon.
Van origine was deze bourbon ook gebotteld op 51.5% maar dat hebben ze terug gebracht naar 45% wat het een lekkere zoete doordrinkbare bourbon maakt.

Eagle rare is een “low rye” bourbon met zo’n 10% rogge. De bourbon rijpt 10 jaar lang in amerikaanse witte eiken vaten die tot graad 4 zijn gebrand. Het zogenoemde “alligator charred”
De whisky is uiteraard niet bij gekleurd aangezien dat verboden is voor een bourbon.

Op de neus heeft deze bourbon geuren van sinaasappel, vanille, honing, karamel en geblakerd hout. Ook peper, een oude leren jas, kruidnagel en een knapperig appel schilletje plezieren de neus.

Bij de eerste slok trekt de mond meteen goed droog. Jeetje !
Veel verwarmende kruiden. Eikenhout, vanille, abrikozen snoepjes, karamel en butterscotch.

De afdronk heeft smaken van kersen, hout, het typische bourbon zoetje, vanille ijs en licht gebrande sinaasappelschil.

Een zeer fijne bourbon als je het mij vraagt.
Blantons blijft dan nog steeds de favoriet maar als je je bedenkt dat je deze fles koop voor zo’n €40 en een blantons voor bijna het drie dubbele in Nederland…. Als je überhaupt al een blantons kan vinden.
Tsjah.
Makkelijke keuze dan toch.

Bedankt voor het lezen of luisteren.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *