Hey people,

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van de whisky academie met de vraag of ik niet een pakketje van hun wilde uitproberen om een eerlijke mening over te geven. Als ik ergens een eerlijke mening over mag geven ben ik sowieso altijd fan want ik houd van open en eerlijkheid.

Na wat heen en weer gemail over welk pakket het moest worden kwam de keuze op het bourbon pakket. Mijn website en ikzelf ben vooral op schotse whisky gericht met af en toe een uitstap naar iers, japans of bourbon. Dus het bourbon pakket leek het meest logisch.

Ook omdat ik van de pakketjes die beschikbaar waren daar het minste van wist en nog de minste dranken van kon.

Uiteindelijk viel er een doosje op de mat en ik moet zeggen. Die ziet er goed uit ! Het design is strak en stevig. In het doosje zit een QR code om te scannen wat je naar hun website leid. Hier begint de whisky academie.

Je krijgt wat informatie over smaken en geuren en over wat nou een goed glas is om te gebruiken. De basis die je natuurlijk nodig heb tot het leren drinken van whisky. Of in dit geval… bourbon.

Uiteindelijk krijg je nog wat basis informatie over de drank die je drinkt. Dit mag voor mij nog wel wat uitgebreider maar misschien is dat gewoon de whiskygeek in mij die spreekt.

Een pakketje kost €45 en daar krijg je dus 5 whisky’s of bourbons in. Op dit moment is er een start pakket, een bourbon pakket en een gerookte whisky’s pakket.

De samples die er in zitten zijn 3CL en zijn dus een prima formaat om te proeven of er iets lekkers voor je bij zit en nog een beetje wat bij te leren. Het design ziet er goed uit en de website werkt ook super.

De whisky academie richt zich denk ik vooral op de beginnende whisky drinker en wilt diegene een leuke en leerzame ervaring geven en dit lukt goed.

Ik hoop dat ze de pakketten later ook gaan uitbreiden met bijvoorbeeld een japans, single cask, onafhankelijke bottelaars en bijvoorbeeld een iers pakket. Zo ontstaat er ook voor mensen die al een tijdje whisky drinken maar naar een ander of hoger segment willen een tof pakket.

Mocht je een kado zoeken voor vaderdag bijvoorbeeld of een verjaardag en haalt diegene altijd zijn whisky’s bij gall&gall. Check dan zeker even de website van de whisky academie want je hebt dan wel echt een leuk origineel kado in handen.

Ik ga nog even genieten van wat bourbons.

Dankjewel voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *