De meeste weten wel dat ik toch wel een liefhebber ben van whisky uit de 90’s en ouder. En als je dan voor 5 tientjes een deanston kan overnemen die gebotteld is in 2009 en dus gedestilleerd is eind jaren 90. Dan kan je best een gokje wagen lijkt mij !
Deanston proef ik eigenlijk vooral van onafhankelijke bottelaars zie ik als ik even terug kijk in mijn lijstje op whiskybase. En zo te zien scoor ik die toch wel redelijk hoog. De deanstons die ik dus geprobeerd heb vond ik lekker. Op de standaard 12 jaar oud na… die vond ik blijkbaar niet geweldig. Dus eens kijken hoe een oudere variant het er van af brengt.
De whisky is gebotteld op 46.3% in plaats van op de vaak standaard 40% voor OB flessen en is niet koud gefilterd of bij gekleurd. In de basis dus al toch wel wat belovend…

Op de neus veel steenfruit, perzik yoghurt, zoete mout, werthers original, honing, vanille siroop, peer, hooi en natte kiezels.
Het palet heeft zwarte peper, perzik yoghurt, bitter hout, gember en honing.
De afdronk is kort met chili vlokken, hout, peper, perzik uit blik en toast. Maar vooral de chili vlokken en het hout blijft je het langste bij.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert