De meeste weten wel dat ik toch wel een liefhebber ben van whisky uit de 90’s en ouder. En als je dan voor 5 tientjes een deanston kan overnemen die gebotteld is in 2009 en dus gedestilleerd is eind jaren 90. Dan kan je best een gokje wagen lijkt mij !

Deanston proef ik eigenlijk vooral van onafhankelijke bottelaars zie ik als ik even terug kijk in mijn lijstje op whiskybase. En zo te zien scoor ik die toch wel redelijk hoog. De deanstons die ik dus geprobeerd heb vond ik lekker. Op de standaard 12 jaar oud na… die vond ik blijkbaar niet geweldig. Dus eens kijken hoe een oudere variant het er van af brengt.

De whisky is gebotteld op 46.3% in plaats van op de vaak standaard 40% voor OB flessen en is niet koud gefilterd of bij gekleurd. In de basis dus al toch wel wat belovend…

Op de neus veel steenfruit, perzik yoghurt, zoete mout, werthers original, honing, vanille siroop, peer, hooi en natte kiezels.

Het palet heeft zwarte peper, perzik yoghurt, bitter hout, gember en honing.

De afdronk is kort met chili vlokken, hout, peper, perzik uit blik en toast. Maar vooral de chili vlokken en het hout blijft je het langste bij.

Deanston 12 year old (2009)
Ik heb deze whisky meerdere keren geproefd over de periode van verschillende weken. Op verschillende tijden en momenten… want er leek wel of er iets mis mee was. De neus was veel belovend maar het was uiteindelijk een bak met hout, peper en chili vlokken. Niet mijn type whisky helaas. Een goed voorbeeld van dat vroeger niet alles beter was.
8

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *