Dalwhinnie winter’s gold

Hey people,

Daar zijn we weer met een nieuwe whisky. Deze keer eentje die mooi op tijd komt nu de warmere dagen er weer aan zitten te komen.

De Dalwhinnie winter’s gold.

Waarom is deze whisky misschien wel perfect voor de zomer?

Dat zal ik je vertellen!

Want de winter doet alles vermoeden dat dit een whisky is voor de winter maar niks is minder waar. Deze whisky is namelijk volgens Dalwhinnie perfect om in de vriezer te bewaren.

Nou hoor ik meerdere whisky enthousiastelingen stijl achter over slaan! Whisky in de vriezer! Hell no!

Maar op een hete dag zou het heel misschien zo gek nog niet zijn.

Ik heb de proef op de som genomen en eens een drammetje ingeschonken rechtstreeks uit de vriezer.

Doordat je hem in de vriezer bewaard “bevries” je de smaken die in de whisky zitten. Je eerste slok is dus vooral lekker verkoelend. Naarmate je whisky warmer wordt door de warmte van buiten of gewoon door de warmte van je lichaam als je je glas vast heb openen langzaam aan de smaken zich. Elke slok is hierdoor dus weer een nieuwe beleving.

Je zal misschien denken waarom de whisky dan winter’s gold heet? Nou, dat komt denk ik omdat deze whisky alleen gemaakt wordt tijdens de maanden tussen oktober en maart. Wanneer het in Schotland dus ijs en ijs koud is.

De whisky komt in een kartonnen doos met aan de achterkant een leuk verhaaltje over de whisky.

De whisky heeft een mooie diep goude kleur.

Zo uit de vriezer op neus haal je er weinig uit eigenlijk.

De smaak….

Tsjah…

Ook weinig eigenlijk.

Verkoelend is hij wel maar als ik iets verkoelends wil dan drink ik wel een koude cola of trek ik een lekker koud biertje open. Whisky drink ik toch echt voor de smaak en de beleving. Die is vind ik persoonlijk als hij ingevroren is toch wel weg.

Eigenlijk is het gekoeld meer een ijskoud shotje die dik en stroperig is.

Naar mijn idee zat er toch echt meer in deze whisky en had ik gelukkig een sample flesje in de vriezer gedaan en niet de hele fles.

Dus een nieuw glas en een nieuwe scheut winter’s gold erin en deze keer. Gewoon op kamer temperatuur.

Kijk. Dit is al stukken beter.

Op de neus zoete honing tonen, bloemen, vanille en fruit.

De smaak: duidelijk honing. Dit is een whisky voor de zoet liefhebber hoor! Hij is ook zeker pittig gekruid. Heeft wat fris ook erin zitten wat me doet denken aan munt. Sinaasappeltjes, abrikoos en pruimen en karamel.

Eigenlijk zit er verassend veel smaak in deze whisky en waardeer je hem alleen maar meer nadat je hem bevroren heb gedronken.

De afdronk is lekker verwarmend, dik en olieachtig. Chocolade, honing, vanille.

Mijn voorkeur gaat dus echt wel uit naar NIET invriezen. Maar dit moet iedereen zelf maar ondervinden wat hierin zijn voorkeur is. Mocht je een leuke zomer whisky zoeken is dit in ieder geval een leuke tip.

Cheers!

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Dalwhinnie winter’s gold

  1. Petra zegt:

    Zeker niet gekoeld…en helemaal niet in de vriezer.
    Zonde…..weg smaak.
    Gewoon zo vanuit de fles die mooi in de kast staat leuk te wezen….in t glas.
    Heerlijk!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *