Hey people,

Vandaag bespreken we een flesje die ik heb gebruikt voor een proeverij. Met deze fles opende we de avond.

Ikzelf ben echt wel fan van Dailuaine. Vooral de oudere Dailuaine’s smaken mij altijd erg goed. Vandaar dat toen ik deze Dailuaine zag staan bij mijn plaatselijke gall&gall ik ook niet heel lang na moest denken of ik hem mee zou nemen.

Douglas Laing staat hoog in mijn lijstje onafhankelijke bottelaars. Soms is er gewoon een merk waar je wat mee heb. Voor mij is dat Douglas Laing.

Ik ben groot fan van hun big peat. Maar ook van hun old particular serie heb ik al wat mooie flesjes op. Toch zou ik natuurlijk graag eens een XOP moeten proberen. Wie weet ooit….

Maar laten we het nu hebben over de Dailuaine.

De whisky komt uit 2008 en is gebotteld in 2020. Voor 12 jaar lang heeft de whisky gerijpt in een refill hogshead. De whisky is afgevuld op 48.8%. Ook is de whisky niet bijgekleurd en niet koud gefilterd.

De whisky is een single cask die exclusief is gebotteld voor gall & gall. uit het vat kwamen 300 flessen.

Op de neus duidelijk bourbon invloeden, ananas, gember, karamel, peer en menthol.

Het palet heeft ook weer gember, witte peper, roomboter en een beetje mineraalwater.

De afdronk heeft smaken van een hot toddy, wat peper, gember, toffee en hij is medium lang.

Een prima whisky voor een starter. Hij is niet te zwaar en misschien zelfs wat simpel te noemen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *