Dalwhinnie winter’s frost. Game of thrones house stark.

Hey people!

Vandaag beginnen we met de eerste echte whisky uit de game of thrones serie, de dalwhinnie winter’s frost.

We hebben hiervoor natuurlijk al de Johnnie walker besproken maar die hoort eigenlijk “niet echt” bij de game of thrones serie.

ik heb toevallig vorige week de dalwhinnie winter’s gold gedronken en die beviel mij zeer goed dus ik had best hoge verwachtingen.

Het design is zoals bij alle game of thrones whisky’s echt gewoon punt gaaf. Dit staat gewoon kneiter gaaf in je kast!

Op alle kokers staat ook een stukje verteld over het huis waar de whisky bij hoort.

Dan is het nu tijd voor de tasting notes

Ik ruik veel zoetigheid zoals we van een dahlwinnie gewend zijn.

Lekker rooie appeltjes en sappige peren maar de honing spant de kroon. Zelfs de niet ervaring whisky drinker zou deze geuren er uit kunnen halen want ze springen je neus in.

Na nog eens ruiken haal ik ook iets bloemigs er uit. Meer geuren dan deze 4 kon ik niet vinden.

De smaak. Spicy. Volgens mij zijn ze een beetje uitgeschoten met het kruiden & peper potje haha. Maar het is zeker een zachte whisky die lekker weg drinkt. De honing en de appels en peren komen je weer tegemoet. Ik moet zeggen dat ik dit een lekkere combinatie vind.

Ik moet zeggen dat ik het jammer vind dat de afdronk zo peperig is. Ik vind dit vaak wel lekker maar ik denk dat bij deze whisky beter de whisky zelf beter tot zijn recht was gekomen zonder een peperbommetje.

Als ik zou moeten kiezen tussen deze winter’s frost of de winter’s gold.

Dan zou ik toch persoonlijk voor de winter’s gold gaan.

Hebben jullie al ervaring met dalwhinnie whisky’s ?

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *