Chivas regal 25 years

Advertenties

Hey people,

Vandaag gaan we een blended whisky bespreken van een bekend merk waarvan de jongste whisky in de fles 25 jaar oud is.

Via Robin van samplemaltman kwam ik aan een sample van deze whisky.

Van Chivas Regal heb ik meerdere whisky’s gedronken en ik was eerlijk gezegd niet echt weggeblazen door deze whisky’s. De 12, 13, 15 en mizunara konden me allemaal niet echt boeiend. Maar ik was toch benieuwd wat de 25 jaar oude chivas me zou brengen.

Wat mij direct opviel is het onwijze prijs verschil tussen de 18 en de 25 jaar oude Chivas. De 18 jaar gaat voor ongeveer €50 en de 25 jaar oude zit net boven de €200. Een mega verschil dus!

Foto door Robin

De 25 jaar oude versie komt dan wel weer in een luxe en mooi uitziende doos. Een leuk feitje van deze whisky is dat hij in 1909 werd geïntroduceerd als de eerste luxueuze whisky ter wereld.

Foto door Robin

En luxe ziet hij er nog steeds uit. Maar is hij zijn geld waard?

Op de neus opent de whisky heel fruitig! Sappig fruit. Maar ook chocola. Je ruikt dat deze whisky wat ouder is. Ontbijt cereals in melk. Honing. Havermoutpap. Heeft in de verte iets wax achtig. Ligt wat van koffie boontjes. Eerlijk gezegd is dit gewoon heel goed en kijk ik uit naar de eerste slok. Dit beloofd wat!

Fluweel zacht. Totaal geen burn. Hierdoor mist hij wel kracht maar het is een lekkere doordrinker. Toch ook iets wat me aan een beetje sherry doet denken. Beetje hooi/gras. Ook wat chocolade. Perzik, grapefruit. De neus beloofde meer. Veel meer. Dit is jammer.

Net te kort om medium lang te zijn. Smaken vervliegen toch wat snel. Beetje zwarte peper. Banaan. Hout. De afdronk is echt jammer.

Foto door Robin

Helaas. Dit is het net niet. Deze Chivas mist kracht omdat hij op maar 40% is gebotteld. Ik ben wel erg benieuwd hoe dit zou zijn als het boven de 46% zou zijn gebotteld en ik denk dat Chivas hier dan ook een steekje heb laten vallen.

Mijn eindoordeel voor deze whisky is 84 punten. En als advies zou ik geven dat als je een mooie whisky zoekt voor €200… dat je dan verder moet zoeken.

Cheers,

Robbert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *