Vandaag weer eens een flesje van de onafhankelijke bottelaar en importeur Perfect Dram.

De 12 jaar oude celtic revival. Een whisky in een prachtige fles maar met eigenlijk maar weinig informatie op het label…

Zo staat er bijvoorbeeld niet eens op uit welke regio het komt. Alleen maar dat het 12 jaar oud is en 46% alcohol.

Na wat dieper graven vinden we al snel een regio. Het is een speyside whisky. Persoonlijk had ik dat toch ergens op het label gezet. Zelf ben ik natuurlijk gek op alle informatie die er maar te vinden. Zo weten we ook dat de whisky is gerijpt in ex bourbon vaten….. dankzij het internet.

Toch blijft het verder uit qua informatie. Aan de kleur zou ik zeggen niet bijgekleurd. En het ABV geeft me een vermoeden dat het ook non chill filtered is. Maar zeker weten…. Dat doe ik het niet.

Even de hulp troepen in schakelen. Die geven me wat meer informatie.

De distilleerderij staat vlakbij een erg leuke straatnamen zoals: pot still way, cooperage close, distillery drive, the maltings.

Hoe leuk zou het zijn als je straatnaam distillery drive is haha.

Op de neus frisse knapperige groene appels, veel vanille, citrus, gesmolten karamel, perzik sap, bramen, zoete bloemen, moutkoekjes, cappuccino en banaan.

Het palet heeft vanille, witte peper, rozen, citroensap, en is vettig in de mond maar trekt de wangzakken ook droog. Ook hout en onrijpe peer.

De afdronk heeft kaneel, nootmuskaat, metaal, noten en hout tannines.

Een frisse speysider die zijn zoete tonen mooi van de bourbon vaten heeft gekregen.

En nog geen eens gek geprijsd ook. Volgens mij zit hij ergens rond de €75 als ik me niet vergis.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Celtic revival 12
8.4
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *