Cardhu gold reserve. Game of thrones. House Targaryen.

Hey people!

We zijn over de helft met het reviewen van de game of thrones serie! Gister heb ik voor mezelf een dram ingeschonken van de Cardhu gold reserve.

Mijn eigen fles Cardhu 12 was net op gegaan en ik was al benieuwd naar deze versie van de Cardhu dus het kwam mooi uit dat ie in deze lijst uit is gebracht!

Ik plaats hier even een foto van de koker en de fles. We weten ondertussen wel dat ze gaaf zijn 😉!

Laat ik beginnen met dat ik het vreemd vind dat bij house Targaryen de Cardhu is voorgeschreven. Het credo van de Targayrens is fire & blood. Hier hadden ze dus veel beter op in kunnen spelen door bijvoorbeeld een rokerige whisky er aan te koppelen. Maar goed.

Laten we de whisky zelf even bespreken!

Zoals alle uit de serie weer dezelfde bijgekleurde whisky kleur.

Ik ruik even aan de whisky en hij doet mij erg denken aan de Cardhu 12 die laatst op is gegaan.

Ik ruik vooral appels en caramel. Maar ook kaneel is aanwezig.

Tijd voor een slok… even door de mond laten rollen en ik proef heerlijke zoete honing! Samen met de appeltjes en kaneel.

Lekker! Maar ik ben de smaak wel weer snel kwijt.

Nog een slok. En ik proef ook duidelijk wat toffee erin. Maar weer is de smaak snel weg.

Het lijkt wel of de smaken veranderen in water.

Eigenlijk is dit wel een lekkere whisky maar met zijn korte en vrij saaie afdronk wordt ik er niet heel warm van. Ik vind de whisky zelf ook vrij waterig.

Ik kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de cardhu 12 voor mij beter was. En de gold reserve is trouwens ook gewoon te koop voor een paar tientjes.

Dan kan je in mijn ogen beter die kopen en jezelf wat geld besparen.

Ik denk dat ik van alle whisky’s tot nu toe deze wel echt het minst vond.

Jammer…

Heb jij al ervaring met een Cardhu ?

Cheers!

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *