Laatst bracht king cask in samenwerking met drankenspeciaalzaak jelle uit Leeuwarden een set jenevers uit onder het bad medicine label. Heerlijke jenevers ! Maar vandaag checken we de laatste whisky die uitgebracht is onder het bad medicine label. De laatste whisky botteling van Jelle is een caol ila en is gebotteld in 2021. Dit jaar zijn we verwend met 2 jenevers. Hopelijk volgend jaar weer een mooie whisky. Of misschien wel eens een armagnac of cognac om toch bij de malternatives te blijven.

Maar nu eerst… de caol ila.

De Macrothes hebben we hier al eens eerder besproken. De 2 linkwood whisky’s heb ik nog niet geproefd. Wie weet ooit. Er is genoeg te proeven !

De macrothes ligt al heel lang in de glasbak. De kans is zelfs al dat hij ondertussen gerecycled is in een nieuwe fles.

De whisky is 11 jaar oud en gebotteld op een vatsterkte van 57.3%. De whisky kostte mij zo’n €90 en uiteraard is hij niet bijgekleurd en niet koud gefilterd. Zijn 11 jaar heeft hij doorgebracht in een bourbon Hogshead.

Op de neus geuren van rook, gepoetst leer, oud verband, mos en nat hout. Ook citrus, mandarijn, rozenblaadjes en eucalyptus.

Het palet heeft een mooie rokerige smaak. Ook medicinaal, witte peper, bloesem en een beetje hout bitters. Verder vanille, citroen, kaneel en kerosine.

De afdronk is medium lang met witte peper, citrus, rokerig, zout, medicinaal, kerosine, en een vleugje geroosterd brood.

Al met al een prima caol ila ! Maar heb je ooit een slechte caol ila gehad…. Ik niet.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Caol ila 2009, bad medicine
8.6
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *