Hey people,

Vandaag bespreken we een heerlijke caol ila van single note. Een Nederlandse bottelaar met een voorliefde voor jazz muziek. Zijn favoriete eiland is Islay… nou komt dat even goed uit !

Liever luisteren naar de blog ? Luister dan hier naar Max van elements of whisky.

Rick van Diepen (het brein achter single note) is sinds 2005 liefhebber van whisky. Dit kwam allemaal door een studie in Edinburgh en tsjah… als je zo dicht bij het vuur zit. Dan snap ik natuurlijk heel goed dat het whisky virus je weet te pakken. Vele whisky trips volgde en uiteindelijk besloot Rick in 2020 zijn eerste stappen te zetten op het onafhankelijke bottelaars pad. Dit gebeurde met een caol ila.

Vandaag hebben we het over een 12 jaar oude caol ila die volledig is gerijpt op een bourbon vat. Het is een single cask waar 375 flessen uit zijn gekomen. Gebotteld op een vat sterkte van 53.3% en natuurlijk niet bijgekleurd of koud gefilterd.

Op de neus natte turfrook, de geur van nat asfalt en gerookte ham. Verder veel gerookte vanille, eiken, zilt, veel citroen & boterkoek.

Het palet opent met witte peper, gember en de rook is subtiel. Ook nat houtskool, vanille, citroen, gezouten karamel en hij is lekker ziltig.

De afdronk is middellang tot lang met witte peper, gember, houtskool en rook van een uitgedoofd vuur.

Wat een lekkere vuige caol ila is dit zeg! Echt zoals een caol ila hoort te zijn. In het kort zou je de whisky kunnen omschrijven als een kruising tussen de rook van een uitgedoofd vuur, nat houtskool en de geuren en smaken van de zee.

Heerlijk!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *