Caol ila 2008, 12 years old (torsten paul & roger’s whisky company

Hey people,

Begin januari ontving ik 2 samples uit een deelvat met daarin een caol ila. De ene helft van het vat is gebotteld door Torsten Paul whisky company en de andere helft is gebotteld door Roger’s whisky company.

Omdat ik zelf in januari geveild was door het corona virus en daarbij mijn geur en smaak verloor heeft het dus even geduurd voordat ik zelf weer genoeg geur, smaak en vertrouwen had opgebouwd om mezelf volledig op deze whisky’s te storten.

Begin maart was het zo ver. Corona ze kont geschopt en weer klaar om te vlammen! Dus laten we deze 2 whisky’s eens naast elkaar zetten en kijken wat de verschillen zijn.

Leuk om te vermelden is dat dit Roger zijn eerste whisky is. Zijn eerste primeur in whisky land! Torsten heeft in zijn scotch and tattoo serie al meerdere mooie whisky’s gebotteld.

Beide caol ila’s begonnen dus samen in 1 vat. Net iets langer dan 11 jaar. Daarna zijn allebei is een andere octaaf vat gegaan en tegelijk er weer uit. Hoe vet is dat! Kan je mooi zien wat het verschil is als je ze naast elkaar zet. En dat gaan we dan dus ook doen.

We beginnen met de caol ila van Roger. Deze is 12 jaar oud en is gefinisht op een PX octaaf. Roger heeft ervoor gekozen om de whisky uit te brengen met een alcoholpercentage van 50%

Op de neus start de whisky met pekelvlees, zoete turf en hij is ziltig. Hij heeft lichtelijk wat hansaplast geuren, olie, een klein zuurtje en smeulend hooi.

Het palet opent met rokerig barbecue vlees, honing, ziltig en sigaar tabak. Hij smaakt wat aards en heeft een zoetige rook smaak.

De afdronk heeft een beetje koffie en tabak. En het meeste medicinale zit hier in de afdronk.

Ik scoorde deze whisky met 87 punten.

Dan het sterkere broertje. Torsten heeft zijn whisky namelijk op vat sterkte gebotteld. De whisky heeft dus een ABV van 57.7%.

Ook deze whisky is dus 12 jaar oud maar deze heeft een finish gehad op een oloroso octaaf.

De neus is meer gesloten als zijn broertje hierboven. Het hogere abv merk je echt niet in de neus. Ook is deze romiger dan de versie van Roger.

De palet start met honing overgoten nootjes en is krachtiger in zwarte peper. Hij heeft een beetje teer maar vooral veel houtskool.

De afdronk is ziltig, medicinaal, veel peper en ook een klein puntje rode peper. Na een tijd het glas te hebben laten staan en de laatste vergeten slok te hebben gepakt heeft de whisky opeens veel rood fruit smaken.

Ik scoorde deze whisky met 86 punten.

Wat een geweldig leuk project is dit van de 2 rotterdammers! Mijn persoonlijke favoriet is dus Roger zijn versie. Is het de PX of het feit dat hij iets lager gebotteld is? Geen idee haha. Maar qua smaak ligt hij iets meer in mijn smaakpalet.

Wat ik dan weer heel fijn vond aan Torsten zijn versie is die geweldige houtskool smaak die er in zat. Als je er wat vat residu in had gegooid kon hij zo door voor een blackadder.

Torsten en Roger super bedankt voor de samples! Ik kijk uit naar andere bottelingen en misschien zelfs wel nog meer projecten samen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Caol ila 2008, 12 years old (torsten paul & roger’s whisky company

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *