caol ila 2007 Torsten Paul Whisky Company

Advertenties

Hey people,

Dankzij Noortje van whiskylifestyle.com kon ik het nieuwste pareltje proeven van de vriendelijkste rotterdammer die ik ken. Torsten Paul, bij sommige misschien beter bekend als thewhiskyowl.

De fles met zijn dikke labels die worden gemaakt door een tatoeëerder vallen meteen op en nodige uit tot proeven! dat gaan we dan ook meteen maar even doen.

De whisky is na 13 jaar lang rijpen in een bourbon vat uiteindelijk een prachtige caol ila geworden. Er zijn 284 flesjes uiteindelijk uit gekomen op een percentage van 54.4%.

Single cask, non chill filtered, cask strength en niet bij gekleurd. Hallelujah kan het nog beter? Ja dat kan! Want deze caol ila is top!

De neus is zacht medicinaal. Het is meteen duidelijk dat het hier om een caol ila gaat. Verder gele meloen, zwavel stokjes, eucalyptus, geroosterd brood, en de ziltigheid van de zee.

Het palet heeft meteen zeezout en kikkoman, een romig mondgevoel, gezouten nootjes, citrus, iets fris wat zacht door de mond waait en peper.

De afdronk is lang en droog met een grote schep turf.

wauw! wat is dit genieten zeg!

Noortje super tof dat je deze sample toegestuurd heb. enorm bedankt!

Deze whisky beloofd in mijn ogen veel goeds voor de toekomst! Torsten Paul is dus zeker iemand die we allemaal nauwlettend in de gaten moeten gaan houden. Dit is pas zijn derde fles die hij released onder zijn eigen label. Gelukkig heb ik dankzij de whiskyconsultants ook de mogelijkheid om een andere fles te kunnen proeven van deze nieuwe bottelaar. Je snapt dat ik hier dus al lip smakkend naar uit kijk. Ook moet ik Dennis en Dion even bedanken voor het mogen gebruiken van hun gave foto als omslag foto.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *