Caol ila 2006 signatory vintage

Advertenties

Hey people,

Tijd om er weer eens een whisky review tegen aan te gooien. Dit keer een 12 jaar oude caol ila van de onafhankelijke bottelaar signatory.

Deze whisky kocht ik iets meer dan een jaar geleden. Samen met een maatje gingen we die avond naar het concert van Rammstein in Rotterdam. En als whisky liefhebber in Rotterdam…. dan ga je uiteraard even langs bij de winkel van Whiskybase. Dus daar startte de dag dan ook, bij het uitzoeken van een mooie fles whisky.

Ik viel voor een prachtige fles van bottelaar signatory vintage. Een 12 jaar oude caol ila. Cask strength op 55.8% alcohol. Niet bijgekleurd en niet koud gefilterd. En dan de fles… het lijkt wel een prachtige karaf.

De prijs van de whisky was €83.50.

De neus opent ziltig en met zoetige rook. Wat citrus fruit, caramel geur en een vanille achtig zoetje wat me deed denken aan een whisky die gerijpt heeft in een ex bourbon vat.

De neus gaat naadloos over in het smakenpalet maar hier komen ook smaken van zoethout, specerijen als kruidnagel en peper en later wat tabak smaak naar voren.

De whisky heeft een verwarmende droge lange afdronk. Turf, zoetigheid en ziltig en een volle bak met rook.

Een whisky waar ik erg van genoten heb. Ik paarde deze whisky vaak samen met een zachte / zoete sigaar. Deze combinatie was geweldig! De zoetige rook van de whisky samen met die van de sigaar was een feestje.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

2 antwoorden op “Caol ila 2006 signatory vintage”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *