Caol ila 14 year old, confessions of a whisky freak 5th anniversary

Afgelopen december bestond mijn website 5 jaar. Al 5 jaar mag ik schrijven over de mooiste drank ter wereld.

In deze 5 jaar heb ik vele mooie whisky’s mogen drinken en de laatste tijd was ik opzoek naar iets leuks voor het 5 jarig bestaan. Niet echt iets kunnen vinden dus het laten varen.

Totdat Jip voor de gein in een whatsapp groep van Cask2share zei: “Wanneer komt er een label met jou erop Robbert? 🤪” Na aanleiding van een botteling van een duitse youtuber kreeg ik al snel een bericht van Djurre Van Kouwen : laten we dit fixen !

En ja… waarom ook niet… Een toffe anniversary botteling !

Ik heb met Djurre het al wel eens vaker gehad over een eigen botteling en ook wel eens met Perfect Dram. Alleen verder dan wat hersenspinsels kwam het nooit. Totdat Jip dus een voorzetje gaf en Djurre een bericht stuurde.

Van de Duitse bottelaar Caskhound waren wat flessen over die onder een eigen label gebotteld mochten worden. Een deelvat dus.

De Duitse flessen kregen erg goeie scores op whiskybase. Eigenlijk alleen maar 87, 88 en 90 punten. En een enkeling 85 & 86.

Het liefst zou ik de whisky even voorproeven en dan een keuze maken voordat ik me hoofd er op zou plakken. Maar aangezien het in korte tijd besloten moest worden en ik graag wilde doorpakken was dat geen mogelijkheid. Even bij mezelf nagaan…. Hoe vaak heb je nou een vieze Caol Ila geproefd…. Nog nooit. En turf en sherry is een van mijn favoriete combinaties.

Af en toe moet je een gokje wagen in het leven dus aan Djurre doorgegeven dat het door kon gaan en een label laten ontwerpen.

Fingers crossed.

Wat op instagram gezet en de eerste pre orders kwamen al binnen. Later is hij ook in de whatsapp groep gezet van Cask2share en binnen een uur waren alle 54 flessen uitverkocht.

Snel contact gezocht met Caskhound, “zijn er nog meer flessen beschikbaar dan 54?” Ja. We konden ophogen naar 72. Dus opgehoogd naar 72 flessen en weer binnen een uur was alles uitverkocht. Wauw!

Nog steeds krijg ik berichten binnen van mensen waar ze een fles kunnen kopen. Dus laat ik meteen zeggen dat ik jullie allemaal ontzettend dankbaar ben voor alle support.

De whisky is een single cask Caol Ila van 14 jaar oud die een finish heeft gekregen op een first fill sherry amontillado vat. Uit het vat kwamen in totaal 401 flessen waarvan er dus 72 dit label hebben gekregen.

De whisky is gebotteld op 54.7% en is uiteraard niet bijgekleurd of koud gefilterd.

De prijs van de fles was €74.

Ik heb de prijs zo berekend dat ik er aan het eind precies zelf €0 aan verdiende. Ik wilde echt een botteling maken voor de liefde voor de whisky. Een botteling als bedankje voor iedereen die het leuk vind om er een te hebben en daar wilde ik helemaal niks aan en op verdienen.

Op de neus heeft de whisky geuren van nat as, natte kiezels, vis, zeewier en een lichte vleug van benzine. Ook mos, gerookte vanille, amandelschaaf, rook en in de verte een hint van grapefruit en natte rozenblaadjes.

Het palet heeft veel rook, nat as, houtskool en nootmuskaat. Vette olie en wat zuur fruit. Turf, een natte sigaar, beetje aards, en wat specerijen.

De afdronk doet me denken aan een gedoofd kampvuur op het strand. Het is ziltig, rokerig, verbrand hout, en wat medicinaal en aan het eind wat noten.

Caol ila 14 year old
confessions of a whisky freak 5th anniversary bottling
Geef de whisky wat tijd en hij onthult prachtige geuren en smaken aan je. Eigenlijk is het alles wat je van een Caol Ila wilt… het is assig, het is rokerig er zit wat fruitigs in, en… hij is een klein beetje viezig te noemen.
Als je het mij vraagt een mooie botteling voor het 5 jarig bestaan.
8.7

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *