Caol Ila 13 year old, Spiritfilled

Vandaag is het de beurt aan de nieuwe Caol Ila van Spiritfilled. Een bottelaar die hier al regelmatig voorbij is gekomen en in mijn ogen altijd whisky’s van erg mooie kwaliteit bottelt.

Niet lang geleden zijn er weer 4 nieuwe releases uitgebracht waaronder dus deze 13 jaar oude Caol Ila die een finish heb gekregen in een NEOC vat. Iets waar ze bij Spiritfilled ondertussen wel een beetje bekend om staan.

NEOC vaten ? Het is een vrij nieuw concept in de whisky wereld maar wel een die je steeds vaker tegenkomt. Heel kort gezegd is het een soort STR 2.0. Wil je er meer over weten ? Lees dan even de blog van deze Caol Ila van Spiritfilled. Hier leg ik alles uit en vind je een interessant filmpje over NEOC vaten.

De whisky heeft gerijpt in een ex bourbon vat en heeft een finish gekregen op een NEOC PX sherry hogshead. Uit het vat kwamen uiteindelijk 233 flessen en de whisky is gebotteld op 54%.

Op de neus geuren van schoensmeer, sleutels, machineolie, warm ijzer en zachte rook. Ook citrus, rauw vlees wat net op een barbecue wordt gelegd, granola, honing, barbecue chips en PX.

Het palet heeft as, rook, sherry, kersensnoepjes, zoet gemarineerd vlees, een kampvuur en honing.

De afdronk heeft honing, as, rook en sherry.

caol ila 13 year old
Een mooie caol ila maar wel erg veel sherry invloeden. 
Normaal vind ik dat niet erg als het ouderwetse sherry style is. Maar dit is een erg zoete sherry style. En dus erg overheersend in de whisky. Het lijkt er dus ook op dat de caol ila wat getemd wordt door het vat.
Prima whisky maar… het had van mij wat minder gemogen.
8.6

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *