Ik merk dat mijn smaak in whisky wat aan het veranderen is. Eens in de zoveel tijd merk ik dat ik neig naar bepaalde smaken in whisky en dan daar meer flessen van koop dan voorheen. Ik ben altijd al een sherry(bom) fan geweest en een liefhebber van turf maar ik merk dat ik de laatste tijd erg neig en zin heb in hele fruitige whisky’s.

Toen ik de review van Thijs van Words of whisky las over deze whisky ben ik snel opzoek gegaan. Want ik was eigenlijk al wat laat met het kopen er van. Want de hype….. die was hoog !

Ik weet ondertussen dat de smaak van mij en Thijs vaak redelijk dicht bij elkaar ligt. Dus al Thijs de whisky een goeie score geeft is de kans hoog dat hij mij ook zal smaken. En… Thijs zijn smaaknotities en cijfer stonden me wel aan.

Flink gezocht naar de whisky. Niet gevonden. Shit!

Overal uitverkocht!

Gelukkig waren daar (Jacoba) Ed en Martin van van Welie wijnhandel. Ed had een proeverij waar wat van deze whisky’s inzaten. Dus snel een berichtje naar Ed en die regelde via Martin voor mij een fles.

Ga je naar whisky festival Den Haag ? Yes. Oke ! Ik leg hem voor je bij een stand neer.

Dit is een van de dingen die ik zo onwijs tof vind aan de whisky wereld. Iedereen wilt elkaar helpen.

Een paar dagen later was ik in het bezit van de fles na het whisky festival. Hadden we meteen wat moois te drinken op de terugweg !

De whisky is een blend van 15 jaar oude hazelburn en 16 jaar oude kilkerran gerijpt op ex bourbon vaten. Er waren 3306 flessen beschikbaar en de prijs was echt heel strak. Namelijk slechts zo’n 7 tientjes.

Gebotteld op 48.2% wat volgens de informatie op whiskybase vat sterkte zou zijn geweest.

De whisky heeft een vrij gesloten neus en heeft echt zijn tijd nodig maar wordt dan een prachtig tropisch fruit bommetje met smaken van ananas, mango, perenijsjes, vanille en oude kaas.

Het palet heeft tropisch fruit, ananas, mango, mandarijntjes, vanille en een beetje de smaak van een paardenstal. Ook natte kiezels, citroen, nectarines en een klein zuurtje aan het einde.

De afdronk heeft veel tropisch fruit, zwarte peper, limoen en vlierbloesem.

Cadenhead’s enigma 15 year old
Een heerlijke whisky. Ik kijk nu al uit naar een zwoele zomeravond onder de overkapping met deze whisky in het glas. Niks anders dan genieten.
8.7

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *