Eigenlijk zou er vandaag geen blog online komen omdat ik geen fles of sample van een Bunnahabhain had tot ik me gisteren bedacht dat mijn buurman die nog wel eens kon hebben…

Daan, heb jij toevallig een Bunnahabhain staan?

Ja

Mag ik die even lenen voor een foto en een review ?

Jajoh! Tuurlijk!

Held!

En zo hebben we vandaag toch nog op de valreep een review van een Bunnahabhain om de Feis Ile week helemaal compleet te maken !

Bunnahabhain is in mijn ogen altijd een volle, elegante en rijke whisky. Maar mijn kennis er van is beperkt. Er staan 3 mooie single casks hier op de site maar nog nooit een OB. En als ik er over nadenk denk ik dat ik ook niet veel originele bottelingen van Bunnahabhain heb gedronken op de 12 jaar oude na eens op een verjaardag.

De Bunnahabhain distilleerderij is de meest noordelijke distilleerderij op het eiland Islay en Bunnahabhain betekent in het Gealic “monding van de rivier”. De mout komt bij Port Ellen Maltings vandaan en bij Bunnahabhain gebruiken ze (meestal) unpeated malt. Het water om de whisky te maken komt uit een waterbron op Margadale Hill gelegen. Het water uit deze bron wordt van grote diepte naar boven gepompt en via een pijpleiding naar de distilleerderij geleid. Dit om te voorkomen dat het water met turf in aanraking komt. Je zou bijna denken dat ze er vies van zijn bij Bunnahabhain.

De an cladach is / was een travel retail exclusive ergens rond 2017 maar ondertussen ook gewoon bij drankdozijn te koop voor €50. Het is een liter fles gebotteld op 50% en heeft gelegen op sherry vaten. Of dit een finish of een volledige rijping was is niet bekend.

Op de neus veel fijne muffe sherry tonen, mokka, oud leer, rot hout, noten mix en custard.

Blind had dit een hele vuige blend uit de 60’s kunnen zijn.

Het palet heeft sherry, een oude leren jas, noten, specerijen en hij is wat droog. Ook rode peper, rood fruit, zure vruchten en custard.

De afdronk is medium lang en olie achtig met muffe sherry, rode peper, kruidnagel, zwarte peper en hout.

bunnahabhain an cladach
Eigenlijk is dit gewoon een hele vieze whisky. Vuig met een goor sherry randje. 
En het werkt ! 
Ik krijg echt flashbacks naar de vuige blends uit vervlogen tijden.
Een whisky waar je wel echt van moet houden.
8.3

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *