Bunnahabhain staoisha classics of eyewear

Hey people,

September 2022 was voor Maarten voor de poorte een bijzondere maand. Hij nam de 140 jaar oude zaak over in Kampen genaamd slijterij post. En om dit te vieren kwam er een eigen botteling ! Zeer gelimiteerd en in 2 weken uitverkocht.

Een goede start van je eigen zaak.

Maarten heeft jaren in een brillenzaak gewerkt en ook zelf brillen ontworpen. Het is dus ook niet zo gek dat we op Maarten zijn eerste fles een bril zien. Wie Maarten ook een beetje kent weet dat hij deze bril die op het etiket en de kurk is gedrukt ook op zijn arm heeft getatoeëerd.

Maarten heeft ook een hele tijd de labels van de onafhankelijke bottelaar perfect dram ontworpen. Het is dus niet moeilijk om te bedenken wie deze fles dan ook heeft gebotteld speciaal voor slijterij post.

En uit zeer betrouwbare bron (oftewel Maarten zelf) weet ik dat hij al opzoek is naar wat zijn volgende botteling moet worden. Dus ja… er komen er meer!

Maarten’s eerste whisky is een bunnahabhain staoisha. Maarten is zelf best fan van een beetje turf dus die keuze is niet heel vreemd. Ook is maarten een liefhebber van goeie wijn. Vandaar dat zijn bunnahabhain op een rode wijn octaaf heeft gerijpt voor 3 jaar. En daar hebben we dan ook meteen de leeftijd van deze whisky. Jup…. Deze whisky is slechts 3 jaar oud.

De whisky is iets naar beneden gebracht qua ABV naar 54.3%. Uiteraard is de whisky niet bijgekleurd of koud gefilterd. Uit het vaatje kwamen 61 flessen.

Op de neus rood fruit, veel rook, uitgebrand hout, as en nat touw. Ook donkere vleesjus, sigaretten as en gerookte zalm op toastjes.

In het palet zit veel rood fruit, rook en as. Ook augurken zuur, zeezout, verse tabak en de whisky is ook zeker medicinaal te noemen. Ook leer, zoethout en de whisky is droog, vettig en een beetje aards.

De afdronk is zoet, plakkerig en medium lang. Hier smaken van verbrand papier, rook en een mooie ziltige toets.

De jonge leeftijd van de whisky maakt hij meer dan goed met zijn geweldige geuren en smaken. Wat een smakelijke whisky is dit zeg. Geeft me veel hoop voor de volgende botteling van Maarten.

Dankjewel voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Bunnahabhain staoisha classics of eyewear
8.7
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *