Buffalo trace Kentucky straight bourbon

Hey people,

Eens in de zoveel tijd passeert er hier eens een bourbon op de pagina’s. Vandaag is het weer tijd voor een bourbon review.

Vandaag bespreken we een bourbon van de oudste (continu producerende) distilleerderij ter wereld.

Buffalo trace !

De distilleerderij staat al 200 jaar op dezelfde plaats en is al die tijd gewoon in bedrijf geweest. De distilleerderij is met zijn 526.000 m2 absoluut geen kleine jonge te noemen en staat als een van de weinige distilleerderijen op de “list of national historic landmarks in Kentucky”. Dit is een lijst met monumenten van de overheid van de VS.

Bij buffalo trace maken ze een heleboel verschillende bourbons. Zoals eagle rare, sazerac rye, george T. stagg, stagg Jr en W.L Weller. Maar ook pappy van winkle en mijn grote favoriet… blantons. Die laatste 2 zijn alleen geen eigen merken maar worden er wel gemaakt.

Vele bourbons zijn hier niet beschikbaar of slecht. En als ze er al zijn dan zijn ze schaars en prijzig. De buffalo trace is in Nederland goed verkrijgbaar. Vreemd is wel dat deze dus in Amerika dan weer vaak moeilijk te verkrijgen is. Ook kost de buffalo trace hier niet veel. Voor zo’n €25 heb je hem al in huis!

Ik heb vaak wel een bourbon in huis. Om even af te wisselen tussen al het schotse geweld. Dit keer had ik dankzij de monnik dranken deze buffalo trace in huis. Dit omdat het de smaak van de maand januari was bij de Monnik.

De bourbon word zo’n 8 jaar gerijpt in nieuwe eiken vaten maar er staat geen leeftijdsaanduiding op de fles. De bourbon wordt niet bijgekleurd maar wel koud gefilterd en is gebotteld op 40% abv.

Op de neus vanille, caramel en nieuw vers hout. Geblakerd hout, amandel, kaneel en een vleugje honing.

Het palet heeft veel eikenhout, honing, zwarte peper en kruidnagel, kers en rozen.

De afdronk heeft leer en gebrand vers eikenhout. Mint, kaneel, zurig en kruidnagel.

Al met al een leuke bourbon. Zeker als de de prijs in Nederland ziet. Goed voor de afwisseling als je af en toe trek hebt in wat anders.

Dankjewel voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *