Bruichladdich 30 year old, spiritfilled

Spiritfilled is een bottelaar wat hier toch regelmatig voorbij komt. Vandaag weer een oudje van deze bottelaar. Een 30 jaar oude Bruichladdich !

Net zoals de Port Charlotte hoort deze whisky onder de mythical beast de qilin zoals alle whisky’s van islay van deze bottelaar.

Over de bottelaar heb ik al vaak wat verteld dus daar zal ik niet te veel op doorgaan en laten we dus meteen maar kijken naar de whisky.

Deze Bruichladdich heeft zijn 30 jaar doorgebracht in een bourbon vat. En ondanks dat het niet bekend is weet ik dat hij is gedestilleerd in 1992.

Uit het vat kwamen 212 flessen. Uiteraard single cask, niet bijgekleurd of koud gefilterd en cask strength afgevuld op 53.3% ABV. De whisky kost je zo ongeveer €600 de fles.

Op de neus donker gebrande koffiebonen en dat typische tropische fruit wat ik ken uit de black art serie. Plakkerige caramel, vanille, eikenhout, toast met marmelade, margarine, nat mos en chocolade truffels met room.

Het palet start met de smaak van een espresso met een vanille shot. Ook sinaasappel, hout en wat moutigs. Eiken, melk chocolade, citrus en hints van tropisch fruit.

De afdronk is lang en verwarmend met witte peper, eucalyptus, hout tannines en zachte koffie tonen met een vleugje chocolade aan het eind.

Een heerlijke whisky! Jammer dat hij niet uit 1991 komt. Anders had ik het wel geweten….

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Bruichladdich 30 year old, spiritfilled
8.9
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *