Hey people,

Tijd voor de laatste whisky die ik mee nam uit frankrijk. De bowmore legend.

Een whisky van €25 en op een sample van de vault edition 1°N na mijn eerste Bowmore.

Ik ben benieuwd wat hij gaat brengen.

De whisky heeft gerijpt op bourbon vaten zoals te zien is op de doos waar hij inkomt.

Waar ik dan meteen wel sceptisch over was is het feit dat er staat “finest” bourbon barrels en de tekst “today as it was then”.

Een whisky voor €25 met de “finest” bourbon vaten lijkt me sterk en ook zal deze whisky op 40% alc. nooit proeven als de oude bowmore’s… denk ik want die heb ik nooit gedronken.

En misschien bedoelen ze er wel mee dat ze nog steeds als een van de weinige distilleerderijen nog op de “old fashioned way” whisky maken. Oftewel dat ze hun eigen gerst nog gebruiken en dat deze nog met de hand gedraaid wordt door de maltman.

Dit klinkt dan weer vrij logisch met de tekst “today as it was then”.

Who knows!

Maar met zijn €25 aanschafwaarde laten we hem dan ook vooral als budget whisky gaan reviewen.

De whisky heeft geen age statement maar wordt geschat op zo’n 8 jaar oud.

De kleur van deze whisky is mooi licht goud.

Op de neus wat turf en zachte rook. Ook de geur van jodium komt wat omhoog en rubber. Wat citroen en een gras achtige lucht. Ook de geur van olie en vet. Maar de geur die telkens weer omhoog komt is een beetje een muffe lucht.

Het palet begint voor mij met de peat gevolgd door peper en olie. Ook het medicinale is goed aanwezig in de smaak.

De afdronk begint met de turf en het medicinale met het pepertje. Die laatste twee blijven dan een tijdje door je mond rond spoken tot je eindigt met een olie achtig smaakje.

Oke. Het eindoordeel.

De whisky is goed. Geweldig nee en top is ie ook niet. Gewoon goed. Zeker als je je de kleine prijs indenkt en dat er dan wel gewoon een mooi gelaagde turf smaak in zit.

Is het een must have? Nee. Een mooie goedkope daily dram? Dat zeker!

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *