Tijdens de vakantie in Frankrijk kwam ik in de supermarkt deze 9 jaar oude Bowmore tegen. 40% alcohol dus ik verwachtte er niet super veel van maar ow wat was dit een lekkere whisky zeg! Hij stond ook nog eens in de aanbieding voor €24 in het schap en na de eerste slok had ik meteen spijt dat ik geen doos had gekocht…

De supermarkt was wat ver van de camping af dus we zouden er niet meer komen dus helaas voor mij bleef het bij een mega deal van 1 flesje. De whisky staat namelijk in nederland te koop voor bijna het dubbele ! Maar als je goed zoekt moet zo rond de 3 tientjes ook lukken.

De whisky is gebotteld voor de franse markt en de whisky rijpte op zowel ex bourbon als ex sherry vaten. Verder is er eigenlijk heel weinig informatie te vinden over deze whisky. Zo staat hij ook bijvoorbeeld ook nergens op de website van Bowmore.

De neus opent met een beetje een boerderij / stal achtige geur. Erg funky-achtige geuren. Tropisch fruit, olie, turf, een paardendeken, perzik uit blik, sigarenbladeren, de neus is echt onwijs lekker.

Het palet start een beetje bitter. Een pufje rook en wat zwarte peper. Die boerderij geur uit de neus proef je ook in het palet. Vette olie. Tabak, roomboter en oud verband.

De afdronk is kort tot medium lang, rook, medicinaal, pepertjes en de rook smaak blijft het langst hangen aan het eind nog een beetje vers gemaaid gras.

bowmore 9 year old
Een hele fijne bowmore. Ik heb nog niet eerder zo’n funky bowmore gehad. Voor die 3 tientjes die hij in de actie kost kan je hem gerust aanschaffen.
8.5

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *