Als oud Gall&Gall medewerker hou ik nog altijd graag de website in de gaten om te kijken wat ze nieuw in het assortiment hebben. Tijdens de laatste wilde whisky weken kwamen ze opeens met een Bowmore van 9 jaar oud. Die hebben we dus maar snel eventjes aangeschaft.

Via wat “inside information” was ik al een paar maanden eerder op de hoogte van de Bowmore release en stond mijn fles dus op de release dag voor mij klaar in Alkmaar.

Grappig genoeg kwam ik er later pas achter per toeval dat er dus niet 1 maar 2 vaten zijn gebotteld voor Gall&Gall. Je hebt dus vat DL 17946, die we vandaag bespreken, en DL 17953. Vreemd genoeg heeft Gall voor deze whisky maar 1 verkooppagina en niet voor elk vat een. En ondanks dat dit wel is aangegeven bij Gall is dit niet verder opgepakt. Let dus goed op als je je whisky besteld of koopt.

De whisky staat voor €85 te koop maar met je klantenkaart krijg je natuurlijk 10% korting en dan kost hij je zo’n €77.

De whisky is gebotteld op 57.5%. 9 jaar oud en heeft gerijpt op een ex bourbon vat. Er zijn van dit van 248 flessen beschikbaar.

Op de neus geuren van citrus, citroen, funky wax, yoghurt snoepjes, ananassap en perzik. Eigenlijk is de neus niet eens super bijzonder… maar dan gaan we naar het palet.

wow! Veel meer power dan de neus doet vermoeden. Funky turf, peper, citroen, perzik, een mix van veel tropisch fruit en steen fruit, ananas, perenijsjes, aards en zeezout.

De afdronk is medium lang met perzik, funky, turf, aards, rook, vanille en een beetje ziltig.

Zalig !

bowmore 2014, Douglas laing
Als ik dit proef dan vraag ik mezelf echt af….
Waarom ben ik bowmore pas nu gaan waarderen ? 
Dit is zo ontzettend lekker !
8.8

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Bowmore 2014, Douglas Laing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *