Vandaag bespreken we weer eens een mooie blend. Blends zijn over het algemeen nog steeds ondergewaardeerd door de meeste whisky drinkers , dus tijd om wederom weer eens te laten zien dat een blend zeker wel mooi kan zijn !
De whisky van vandaag is een blend van de onafhankelijke bottelaar that boutique-y whisky company. Voor mij vooral bekend van de leuke etiketten maar eigenlijk nog niet zo zeer vanwege hun whisky’s. Ik vind ze zelf vaak wat prijzig voor halve liters namelijk en heb daarom zelf nog niet eerder een fles gekocht.
Gelukkig bestaat er in Nederland een prachtig sample netwerk en kan je zo toch vaak bijzondere whisky’s drinken.
Ik kan niks vinden online over de blend samenstelling. De enige informatie die ik lees is dat het een blend is van 4 schotse whisky’s en dat het grootste deel Macallan moet zijn. Maar dat komt van het internet en niet van websites die ik als mega betrouwbaar beschouw. Dus ik neem het met een korreltje zout.

Op de neus geuren van rood fruit, sherry, chocolade, leer, zoethout, drop en wat lijm. Ook nootmuskaat poeder, kersen bonbons, mout, gedroogde abrikozen en zelfgemaakte gluhwein. Verder nog wat oud hout, leer, donker fruit, jam en gekarameliseerde suiker.
Het palet heeft smaken van sherry, blauwe bessen muffins, after eight, oude kaas, nootmuskaat, eiken snippers, warm leer, gedroogd fruit, vanille, en gekarameliseerde sinaasappel.
De afdronk is vrij lang met vanille, sherry, nootmuskaat, kaneel, leer, sigarenkistjes en witte peper.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert.