Blanton’s single barrel bourbon

Advertenties

Hey people,

Vandaag even iets heel anders. We maken een uitstapje naar amerika. Het land van mcdonalds, wapens, dikke mensen op boosters door de wallmart en…. bourbon!

Vandaag bespreken wij deze prachtige fles van blanton’s single barrel bourbon.

Ik beschouw mezelf niet echt als een bourbon fan maar deze fles moest ik gewoon hebben toen ik hem zag. Puur voor de looks ervan alleen al.

Ik kwam op instagram bij verschillende whisk(e)y accounts al wel eens zo’n fles tegen maar kwam ze helaas nooit in nederland tegen.

Tot dat ik opeens een fles zag verschijnen bij Wijnhandel barrique op instagram. Uiteraard meteen even in de DM geslide en een paar dagen later was ik eindelijk trotse eigenaar van een blanton’s bourbon.

De fles koste me ongeveer €65. In mijn ogen een prima prijs. Ik had me totaal niet verdiept verder in deze bourbon. Hoe hij ontvangen werdt door andere ofzo. Dus het was een “blinde” aanschaf. Gewoon voor de looks en omdat ik deze graag eens wilde proeven. Dus of hij zou bevallen was nog maar de vraag…

Op de dop van de bourbon zie je een ren paard met een jockey er op. Je kan er 8 “sparen”. Elke stop heeft een letter en van de 8 heeft een andere vormgeving en representeert een stadia van een paarden race. De volledige doppenset spelt natuurlijk… BLANTONS

Geen zin om 8 flessen blanton’s te kopen ? Voor $45 kan je op de site van blanton’s de volledige set kopen. Ze hebben ook mooie bewaar plateau’s ervoor. Vanaf ongeveer $99.

Uiteraard heb ik ook weer me best gedaan om dit product te ontleden in geuren en smaken.

Op de neus: vanille,honing, marsepein, amandel en perzik.

Het palet is zoet, zoet en nog eens zoet haha. Denk aan maple syrup, vanille, caramel, butterscotch, cognac achtige tonen, amandelen en een heel klein pepertje.

De afdronk is houterig, heeft meer peper dan in het palet, weer die cognac smaak, amandel (alweer haha), zoet, vettig en lang.

Ondanks dat ik geen bourbon freak ben vind ik dit wel echt een mega mooie bourbon. Ik geniet er elke keer weer van en pak hem er graag bij als ik trek heb ik wat zoetigs. Deze valt voor mij zeker in de categorie “voor herhaling vatbaar”.

Ik ben benieuwd of jullie nog meer mooie bourbon tips hebben. Mocht je er een weten, let me know!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

6 antwoorden op “Blanton’s single barrel bourbon”

      1. Zeer interessant, een tip voor de fijnproever: Blanton’s Black, deze Blanton’s heeft acht jaar in het vat gelegen, in plaats van zes, en is alleen in Japan verkrijgbaar. Ik zag deze fles recent ook bij Musthavemalts.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *