Toen ik van martijn van Dram1 een sample kreeg van deze whisky wist ik niet wat me overkwam.

Wat is dit ? Is dit whisky ? Wow. Wat is dit een uniek product!

Via Martijn zijn nieuwe webshop kon ik een flesje kopen en het grote genieten kon beginnen want echt waar…. Een whisky zo fruitig…. Heb ik echt nog nooit geproefd.

Ik ben bekend met de term “sherrybom” en ook is sinds kort de term wijnbom in me opgekomen tijdens het drinken de tullibardine van Glaschu. En uiteraard hebben we het wel eens over fruitbommetjes. Maar dat is echt een understatement in vergelijking met deze whiskey. Of naja… eigenlijk is dit meer een ananasbom.

Blacks brewery & distillery begon als bierbrouwerij in 2013 in Ierland maar in 2015 begonnen ze ook al met het distilleren van onder andere gin en rum, maar ook whiskey ! Hun eigen whisky ligt nog te rijpen dus ze kopen hun spirit bij een andere distilleerderij in Ierland. Welke is helaas onbekend.

Als bierbrouwer hebben ze een mooie stroom aan vaten die ze gebruiken om hun bieren in te laten rijpen en omdat het Ierland is hebben ze natuurlijk net iets meer keuzes qua hout dan in Schotland.

Ik vermoed zelf dan ook dat dit een heel “vers” IPA vat is geweest als ik de whiskey zo proef. Ik vermoed dan ook dat het bier is afgevuld en er daarna meteen new make spirit in is gegaan.

Op de neus geuren van ananas… echt bakken met ananas! Passievrucht, peer, mango, zwarte thee, bosvruchten thee en perzik snoepjes.

Het palet heeft een hele mond vol ananas. vers gesneden ananas wel te verstaan. Verder hop en Taksi. Het doet me eigenlijk denken aan een hele goeie kneiter verse NEIPA maar dan op 43%. Verder nog wat graan en een hele bak met tropisch fruit. Echt elke tropische fruit soort komt zo ongeveer wel voorbij.

De afdronk is granig met tropisch fruit en IPA vibes.

blacks tropical IPA cask
Ik vind dit moeilijk te scoren. 
Het is zo fruitig dat het bijna geen whiskey meer is. 
Het is dik en plakkerig. 
Ik heb eigenlijk het idee dat ik likeur zit te drinken in plaats van whiskey.

Maar wat is het gaaf! Een uniek product zeker.8.5

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *