Hey people,

Vandaag hebben we weer wat moois te bespreken. Echt een snoepje!

Een raw cask van Blackadder!

De smoking islay om precies te zijn.

Deze geweldige fles kocht ik een tijdje geleden bij Charles. De whisky specialist van Alkmaar!

Voor iedereen die niet bekend is met het concept raw cask van Blackadder hier even in het kort:

Whisky hoe het hoort te zijn en hoe het was! Niet bijgekleurd. Niet koud gefilterd en met sediment uit het vat. Oftewel… whisky hoe het rauw rechtstreeks uit het vat komt.

Deze whisky is een absolute rammer!

60.2% alcohol en een verkoopprijs van rond de €90.

Op de neus fijne geuren van:

Turf, rook, iets zoetigs wat lijkt op koekjes. Ook tonen van fruit. Rood fruit doet het me het meest aan denken. Wat houtigs erin. En een vleugje gras. Ook vanille, karamel en honing zijn terug te vinden.

Tijd voor een slok van deze beuker. Wat krijgen we zoal voor smaken:

Rook. Gevolgd door zoetigheid en een pepertje. Heel ligt wat ziltigheid erin. Duidelijk de zoetigheid van het fruit en de vanille. De rook zelf zou ik ook omschrijven als zoete rook. Hier ook weer die koekjes die terug komen.

De afdronk is lang en verwarmend met zijn pepertjes maar oh zo perfect in balans.

1 glaasje van deze whisky geeft mij altijd de zekerheid dat ik het aankomende uur zoet ben. Wat een beleving is elke slok weer!

Het sediment wat in de fles zit krijg je ook in je glas. Dit kan je gewoon opdrinken.

Van whisky moet je genieten. En dit is genieten met een hoofdletter G!

Dit is niet een dagelijkse whisky voor mij en daarom blijft hij ook extra speciaal elke keer als je de fles opentrekt en de rook je tegemoet komt!

Cheers!

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

1 gedachte over “BlackAdder Smoking Islay RAW cask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *