Hey people,

Verschillende Blackadder’s zijn hier al de revue gepasseerd. Vandaag hebben we weer een nieuwe voor op de blog. De Blackadder chimera. Een blended malt deze keer.

De whisky komt bij mijn lokale whisky slijter vandaan: The whisky specialist in Alkmaar.

Daar hebben ze naast een mooie collectie blackadder whisky’s ook bijvoorbeeldAdelphi of Spey en nog veel meer. Dus zeker het bezoeken waard!

Ik ben altijd wel erg fan van de whisky’s van blackadder. Ze hebben pit en power en zijn vaak echte beukers. Zeker de raw casks!

Deze whisky is echt een lekkere blended malt! Geen mega beuker zoals de raw caks. Niet super diepgaand of complex maar een lekkere fijne doordrinker met 46% alcohol.

Perfect om erbij te pakken tijdens het kijken van een filmpje of serie met een lekker stukje kaas of worst er bij.

De whisky ruikt een beetje naar een muffige kelder, aards, koffie poeder, donkere chocola. Het geheel blijft wat muffig / stoffig ruiken.

Het palet heeft lichte turf, veel verschillende verwarmende specerijen. Zacht en licht wat fruitigheid van appel en peer. Droog / beetje stoffig.

De afdronk is zeer droog! Medium lang, hier komt de bittere chocolade goed naar boven.

Zoals ik al had gezegd. Een lekkere whisky voor tijdens een filmpje op de bank!

Volgen jullie the whisky specialist al op Instagram ?

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *