Big Peat the RAF edition

Hey people,

Vandaag een bijzondere fles.

De Big Peat. En niet zomaar een!

Deze Big Peat is de speciale RAF editie.

Wat deze fles zo bijzonder maakt vertel ik je hieronder.

Deze Big Peat is niet helemaal hetzelfde als het origineel. Deze is net even anders.

Deze fles is een limited edition waar 1919 flessen van zijn gemaakt wereldwijd en waar er 522 voor de Nederlandse markt zijn. Ik heb fles 1233.

Mocht je er dus een hebben weten te bemachtigen heb je geluk.

Voor de mensen die niet weten wat RAF is, dit staat voor Royal Air Force. Dit is de luchtmacht van het verenigd koninkrijk en bestaat dit jaar 100 jaar.

De RAF is nauw verbonden met de familie Douglas Laing omdat de “founder” van het bedrijf in de 2de wereld oorlog heeft gevlogen in de RAF

Daarom doneren ze voor elke verkochte fles van deze editie £5 (ongeveer €6) aan de Royal Air Force Benevolent fund.

Het RAF Benevolent Fund is de liefdadigsheidsinstelling voor de RAF en biedt financiële, praktische en emotionele steun aan mensen die dienen en hebben gediend in de RAF en aan hun familie.

Op de fles staat Big Peat in originele RAF kleding met leren helm, zijn shaving jacket met badge en zijn witte zijden sjaal.

In de lucht vliegt een sopwith camel, dit was een vliegtuig die door de RAF werd gebruikt tijdens de eerste wereld oorlog, met daaraan een banner met de herdenkingsjaren van het goede doel. 1919-2019.

De whisky zelf is op de neus

Zout als een ziltige zee, een vleugje turf en heeft iets weg van oesters.

De smaak is een bommetje! Denk aan kampvuren op het strand, zeewater, een uitgebrand stuk hout en as gemengd met een goeie schep turf!

De afdronk is een lange om van na te genieten. Het rokerige van de big peat heb je nog lang plezier van.

Ik ben erg blij met mijn Big Peat RAF fles.

Wat een geweldige whisky blijft dit!

Hebben jullie een favoriete editie van de Big Peat?

Cheers!

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *