Ondanks dat ik tegenwoordig zo’n 30 verschillende Big Peat’s heb geproefd staan ze echt niet allemaal hier op de site. Vaak zit er toch een bepaalde basis in en als de vaten niet “bijzonder” zijn om er een draai aan te geven zijn ze in grove lijnen natuurlijk allemaal “hetzelfde”. Of laten we het aan elkaar gewaagd noemen.
Toch denk ik dat ik misschien qua smaaknotities soms wel in herhaling ga vallen uiteindelijk… wat natuurlijk niet gek is ook. Je wilt natuurlijk voor een bepaalde style en smaak gaan als Douglas Laing zijnde…
Vandaag checken we een speciale uitvoering. The basterd edition.
Als groot gebruiker van mijn eigen kamado moest ik deze natuurlijk wel hebben om die vervolgens open te trekken onder het genot van een groot stuk vlees.
De whisky’s van big peat zijn hier al bijna 10x langs geweest dus over het merk zelf zal ik al het nodige uitgelegd hebben.
The basterd edition is alleen via drankdozijn beschikbaar en er staat dus ook dat het voor drankdozijn is gebotteld. Ik vermoed dus dat het team van the basterd kamado’s contact heeft gezocht met drankdozijn om via daar de verkoop te laten lopen. Ze mogen zelf natuurlijk wel barbecue’s verkopen maar geen sterke drank. Want waarom zou drankdozijn anders een speciale editie verkopen van een ander merk dan hun zelf.
That doesn’t make sense…

Op de neus heeft deze whisky geuren van houtskool, citrus, verkoolde citroen schillen, pekelvlees, beef jerky en de geur van een kampvuur.
Het palet heeft smaken van een (goedkope) chemische aardbeien milkshake, rook en citrus. Verder ook melk, houtskool en as en hij is wat romig.
De afdronk heeft melk, rook, as, houtskool en zeewier.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert.