Ondanks dat ik tegenwoordig zo’n 30 verschillende Big Peat’s heb geproefd staan ze echt niet allemaal hier op de site. Vaak zit er toch een bepaalde basis in en als de vaten niet “bijzonder” zijn om er een draai aan te geven zijn ze in grove lijnen natuurlijk allemaal “hetzelfde”. Of laten we het aan elkaar gewaagd noemen.

Toch denk ik dat ik misschien qua smaaknotities soms wel in herhaling ga vallen uiteindelijk… wat natuurlijk niet gek is ook. Je wilt natuurlijk voor een bepaalde style en smaak gaan als Douglas Laing zijnde…

Vandaag checken we een speciale uitvoering. The basterd edition.

Als groot gebruiker van mijn eigen kamado moest ik deze natuurlijk wel hebben om die vervolgens open te trekken onder het genot van een groot stuk vlees.

De whisky’s van big peat zijn hier al bijna 10x langs geweest dus over het merk zelf zal ik al het nodige uitgelegd hebben.

The basterd edition is alleen via drankdozijn beschikbaar en er staat dus ook dat het voor drankdozijn is gebotteld. Ik vermoed dus dat het team van the basterd kamado’s contact heeft gezocht met drankdozijn om via daar de verkoop te laten lopen. Ze mogen zelf natuurlijk wel barbecue’s verkopen maar geen sterke drank. Want waarom zou drankdozijn anders een speciale editie verkopen van een ander merk dan hun zelf.

That doesn’t make sense…

Op de neus heeft deze whisky geuren van houtskool, citrus, verkoolde citroen schillen, pekelvlees, beef jerky en de geur van een kampvuur.

Het palet heeft smaken van een (goedkope) chemische aardbeien milkshake, rook en citrus. Verder ook melk, houtskool en as en hij is wat romig.

De afdronk heeft melk, rook, as, houtskool en zeewier.

big peat the basterd edition
Wederom een mooie big peat. Fijn dat er iets meer pit in zit door het hogere alcoholpercentage. Door het bottelen op vatsterkte is hij toch weer anders dan zijn andere broers.
8.6

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van confessions of a whisky freak

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder