Big Moustache 4 year old Tennessee whiskey

Tijdens de zomervakantie in 2022 belande ik in een kleine slijterij in Nice, Frankrijk. Bijzonder veel goeie wijnen hadden ze hier staan en we gingen naar huis met een mooie rosé maar achter in de winkel stond een heel klein hoekje met whisky’s. Mijn oog viel op een zwarte fles Amerikaanse whiskey en hij liet hem me proeven. Ik had al een tijdje geen Amerikaan in de kast staan thuis en ik vond hem lekker.

Dus die ging natuurlijk mee terug naar de camping. Waar ik in alle rust wat tasting notes kon schrijven.

Ik ben wel benieuwd of jullie trouwens ook een glencairn glas meenemen op vakantie haha.

De whiskey wordt gemaakt door Tennessee Distilling LTD. Een bedrijf waar je als bedrijf vaten kan kopen en zo je eigen whiskey in de markt kan zetten. Dus als voorbeeld:

Een slijterij wilt zijn eigen huismerk bourbon. Dan kunnen ze bij Tennessee distilling terecht. Ze kopen daar wat vaten, geven uiteraard door wat ze willen en bij Tennessee distilling zorgen ze er voor dat het goed komt.

Zo heeft BBC spirits dat ook gedaan en is het merk Big Moustache Whiskey geboren.

De mash bill is ook bekend. De whiskey is gemaakt van 80% mais, 10% rogge & 10% gerst. De fermentatie duurt 3 dagen. De new make wordt gefilterd door een houtskool filter gemaakt van suikeresdoorn.

De whiskey is uiteraard gerijpt in nieuwe Amerikaanse eiken vaten en dus voor een periode van 4 jaar. Er zijn 14 vaten geselecteerd wat “580 cases” opleverde. Een snelle rekensom geeft ons dus zo’n 6960 flessen. De whisky is gebotteld op 50% abv.

Op de neus geuren van vanille, tonka bonen, warme boter, toffee, warm hout en maple syrup. Warme kruidige specerijen, een heel klein pufje rook en in de verte ook wat fruit.

De whiskey prikkelt de tong met smaken van vanille, karamel, toffee, hout, licht fruitig, maple syrup en een dik mondgevoel.

De afdronk is lang, verwarmend en krachtig. Toffee, vanille en hout, en ook hier wat rook. Natuurlijk wel heel ander soort rook dan we gewend zijn van islay. Dit is meer een soort warme aromatische rook.

big moustache tennessee whiskey
Een echte warme whiskey. Van de geur alleen al krijg je het al lekker warm. Ik zou zeggen ideaal voor de herfst/winter periode.
8.6

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *