Hey people,

Vandaag een bottelaar die hier nog nooit voorbij is gekomen en tevens ook een whisky distilleerderij die hier nog nooit voorbij is gekomen.

Vandaag bespreken we de benriach van hart brothers met vatnummer 8127.

Benriach whisky ben ik zelf erg onbekend mee. Hiervoor had ik nog maar 1 andere benriach gedronken en dat was via een sample van Singlemaltmen.

Hart brothers word geïmporteerd door de mannen van High spirits. Hart brothers brengt verschillende mooie lijnen uit zoals single cask whisky’s. Maar ze hebben ook een mooie blended malt lijn met erg goeie blends. En natuurlijk de legend serie. Met top of the bill whisky’s. Zeer gelimiteerd en zeer exclusief.

Deze benriach komt uit een speciale lijn…

Vandaag bespreken we dus een single cask benriach. Die eigenlijk een heel ander bestemmingsplan had. Deze benriach zou namelijk worden terug gebracht op 46% abv voor hun single malt lijn. Maar Hans en Ihab vonden deze whisky zo mooi dat hij is terug gebracht op 50% en in de hart brothers exclusive lijn is gezet. Dit zijn allemaal whisky’s die speciaal voor high spirits worden gebotteld en dus exclusief zijn voor de Nederlandse markt.

De whisky is niet bijgekleurd en niet koud gefilterd. Dit doet hart brothers bij al zijn whisky’s. Hun motto is dan ook:

The spirit of excellence.

De whisky is dus afgevuld op 50% abv. De whisky is 8 jaar oud en heeft gerijpt in een first fill sherry butt.

Op de neus: lichte sherry. Een first fill vat maar zeker geen sherry bom. Rode bessen, zuurtjes, mokka taart, vanille en suiker wafels.

Het palet bestaat uit melk chocolade, zwarte peper en kaneel. Prikkelende sherry samen met heerlijke vanille room ijs en verschillende specerijen.

De afdronk is lang met verwarmende specerijen, sherry en met een lichte koffie toets.

Persoonlijk vond ik dit een erg lekkere after dinner whisky. Een perfecte whisky om je etentje mee af te sluiten.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *