Ben nevis 2015 / rogers whisky company

Advertenties

Hey people,

Vandaag bespreken we een whisky die de afgelopen weken erg positief ontvangen werd door iedereen.

Al eerder bespraken we een geweldige Caol Ila van Roger. Maar vandaag bespreken we de nieuwe ben nevis van Roger’s whisky company.

Roger is op instagram bij de meeste wel bekend en is dus sinds kort begonnen met het bottelen van zijn vaten. En tot nu toe (spoiler alert) heeft dat zeer goed uitgepakt !

Roger was zo vriendelijk om een sample op te sturen van zijn ben nevis zodat ik deze eens onder mijn whisky loep kon leggen. En dat hebben we uiteraard gedaan!

De whisky is erg jong. Maar ik heb wel eens vaker een geturfde jonge ben nevis gehad die op sherry had gerijpt. En dit kan echt een match made in heaven zijn! Dus laat je hierdoor vooral niet afschrikken.

Het is dus een geturfde ben nevis. 6 jaar oud en gerijpt op een first fill sherry vat. Er waren 328 flessen beschikbaar.

De whisky is gebotteld op een vat sterkte van 58.4% en is niet bijgekleurd.

Tijd om er eens met onze neus in te duiken!

wauw! Wat een krachtige neus! Lichte zilt invloeden gecombineerd met turf. Een beetje olie. Vers gemaaid gras, zure groene appel, honing, vanille, geschroeid hout en sherry.

de turf verwarmt de mond als je hem in de mond rond walst. Vettig, hout, rook van een gedoofd stuk verbrand hout, honing, zoethout, en er zit zelfs bijna een rum achtige zoetigheid in! Verder nog wat sherry en chocolade.

De afdronk is lang, zoet en verwarmend met turf en rook.

Wat een prachtige 2de botteling van roger! Houd hem in de gaten want ik heb een vermoeden dat er nog heel veel moois bij deze bottelaar vandaan gaat komen!

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *