Ben Nevis 2012 / Roger’s whisky company

Hey people,

Vandaag bespreken we weer een flesje van Roger’s whisky company. Dit keer weer een Ben Nevis maar dit maal iets ouder, ongeturft en gerijpt op een bourbon vat. Een groot contrast dus met de vorige Ben Nevis van Roger.

Foto aangeleverd door Roger’s whisky Co.

Ik mag mezelf onder een van de gelukkige scharen die altijd trouw een sample mag ontvangen van Roger als hij weer een nieuwe botteling uit heeft. Hier ben ik Roger altijd erg dankbaar voor want er zijn maar weinig dingen die net zo leuk zijn dan nieuwe bottelingen proeven en hier dan wat over schrijven.

Laten we eerst even kijken naar het label want degene die roger zijn peated ben nevis kennen zien de gelijkenissen op de labels. Uiteraard de berg ben nevis op de achtergrond. Het meer. Vorige keer een kampvuur. Nu fruit aan de bomen. Mooi om te zien hoe Roger via zijn labels al laat zien wat je kan verwachten.

Foto aangeleverd door Roger’s whisky co.

Deze Ben Nevis heeft 8 jaar lang compleet gerijpt op een bourbon vat. Uiteindelijk kwamen er 330 flessen uit deze single cask en is hij afgevuld op een alcoholpercentage van 54%. De whisky is natuurlijk niet bijgekleurd en niet koud gefilterd.

De whisky is nog goed te verkrijgen bij onder andere Passie voor whisky, Dramtime en Woudenberg wijhandel. Overal kost hij ongeveer €90.

Maar hoe proeft deze Ben Nevis nou eigenlijk….

Op de neus meteen een wat zurige lucht gepaard met de geur van oude munten. Verder warm kaarsvet, schapenwol, frisse bloemen en parfum. Maar ook butterscotch chocolade, zure vruchten, lychee en een beetje de geur van new make. Sinaasappel schillen en rauwe kokosnoot. Een erg complexe dram waar veel uit is te halen. Na 3 kwartier ruiken en een beetje spelen met het glas ben ik door gegaan naar het palet. Maar je zou hier nog meer uit kunnen halen.

In het palet meteen een vettig mondgevoel en hij voelt dik aan in de mond. Qua smaak proef ik citrus schillen en is hij zeer floraal. Echt het hele bloemenboeket komt voorbij. Verder cacao poeder, kruiden en specerijen en een vleugje ontbijtkoek.

De whisky heeft een droge afdronk. Ik proef duidelijk cacao poeder en hij is wat zuur in de wangzakken de afdronk is medium lang en hier komen de oude munten weer terug.

Een whisky die veel te bieden heeft. Vooral de neus is bizar complex. Helemaal als je bedenkt dat de whisky 8 jaar oud is. Ik heb erg genoten van de whisky en al zijn geuren en smaken.

Roger, onwijs bedankt voor het opsturen van de sample.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *