Ballantine’s finest scotch whisky

Hey people,

Zoals sommige van jullie misschien weten werk ik in de zorg. Een prachtig beroep natuurlijk waar je soms met sommige cliënten een bijzondere band opbouwt.

Zo heb ik een tijd mogen zorgen voor een bewoner die stervende was. Een heftig maar prachtig onderdeel van het beroep. 2 dagen voor zijn dood gaf hij mij een fles whisky en ik herinner de woorden nog die hij daarbij zei: “kijk jongen, ik weet dat je van whisky houd. Dit zijn me laatste dagen en ik wil je bedanken voor alles”.

Hij gaf mij een fles Ballantine’s. Daar sta je dan met een brok in je keel….

Vandaag bespreken we de fles die ik van deze bijzondere man kreeg. Laten we dan ook snel in de wereld van Ballantine’s duiken.

Ballantine’s is een blended whisky die bestaat uit 4 verschillende grain whisky’s en meer dan 50 verschillende malt whisky’s uit alle windstreken van schotland. In deze whisky zitten zowel grain als malt whisky’s geblend. Na johnny walker is Ballantine’s de meest verkochte blended whisky ter wereld.

De whisky is eigenlijk overal wel te koop. Elke supermarkt met een slijter er in heeft hem wel staan. En hij kost ook nog eens niet veel.

Daarin tegen is het dan ook geen bijzondere whisky.

De whisky is bijgekleurd en koud gefilterd en afgevuld op het minimale 40% abv.

De neus is romig en bloemig met geuren van boter. De whisky is jong en scherp met de geur van metaal, en er lijkt een zweempje van sherry in te zitten. Ook een beetje een peer en granen geur.

Het palet start met scherpe alcohol, en hij is vlak en waterig. Een metaalsmaak, olieachtig en wat heide bloempjes. Verder peper en een zoetje van appel en sherry.

De afdronk is kort en vlak. Zodra je de whisky doorslikt is de afdronk vrijwel meteen weg. Het langst blijft de smaak van peper en een bittere hout smaak.

Zoals ik al eerder zei… bijzonder is hij zeker niet. Maar voor mij gaat het daar niet om. Het feit dat de man waar ik hem van heb gekregen aan mij heeft gedacht en dat vind ik zeer bijzonder.

De whisky is jong en scherp maar is een veel verkochte whisky in de wereld. Deze whisky is dan ook niet gericht op whisky liefhebbers zoals ik.

Een simpele whisky die het leuk doet in de mix met bijvoorbeeld een cola.

Maar voor mij toch een bijzondere en onbetaalbare fles whisky.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Ballantine’s finest scotch whisky

 1. Romain Z. zegt:

  Beste Robbert,
  Ik vind het vooral een mooi verhaal omtrent het verkrijgen van deze fles whisky!
  Tja, en inderdaad… Ballantine’s is zeker niet DE whisky waar iedere whiskyliefhebber warm voor loopt, maar langs de andere kant is het niet voor niets één van de meest verkochte whisky’s van de wereld.
  Verder denk ik dat veel liefhebbers hun eerste kennismaking hebben gemaakt met onze favoriete goudgele godendrank, door deze te mengen als frisse zomer longdrink in cola of met ijs. Ik zie ook niet meteen iemand een Macallan of Laphroaig hiervoor gebruiken…

  Waar ik wel overtuigd van zal zijn, is dat iedere keer je nu een fles Ballantine’s ergens ziet staan… je aan de man in kwestie zult denken die de fles aan je heeft geschonken. Wedden dat het dan een buitengewone dram voor je persoonlijk zal worden!?

  Groeten,
  Romain

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *