Ardnamurchan AD/ 10:22 madeira cask release

Het heeft de laatste tijd ardnamurchan blogs geregend zo ongeveer hier op confessions of a whisky freak.

Er stonden erg veel ardnamurchan flessen open die allemaal nog gereviewd moesten worden…. Maar aan alles komt een eind. En zo ook aan de ardnamurchan regen want vandaag bespreken we (voorlopig) de laatste ardnamurchan. De madeira cask release.

Voor zover ik weet een van de eerste van de special releases van ardnamurchan met nu sinds een aantal weken de release van de rum cask variant.

Uiteraard hebben we elk jaar de paul lanois release. Maar die tel ik even niet mee aangezien dat een jaarlijks terugkerend iets is. Wie weet ook wel bij de madeira cask variant…. (Spoiler: van mij mag het !)

De whisky heeft overigens geen volledige rijping gehad op madeira maar een finish.

Er waren 5781 flessen gebotteld en deze gingen in de fles met een vatsterkte ABV van 58.2%. Een flesje kostte je zo’n 7 tientjes maar de release was erg gewild dus in de tweede markt betaalde je al snel ongeveer het dubbele.

De whisky is uiteraard niet bijgekleurd of koud gefilterd.

Op de neus heeft de whisky geuren van frambozen, gekarameliseerde appel en hij is licht maritiem. Ook dadels, mango, honing, melk chocolade, sinaasappels, eikenhout en hij ruikt een beetje vettig.

Het palet is inderdaad vettig en mooi zoet, bijna een rum zoetje! Smaken van koffie, mango, pruimen, perzik, kaneel, toffee, stroop en ook wat peper en tabak.

De afdronk is vrij lang, veel hout invloeden, en hij trekt de mond droog. Ook stro en veel tropisch fruit komen voorbij in de afdronk.

Wederom een fijne botteling uit de schuur van ardnamurchan. Ik ben zelf geen rum cask liefhebber dus die versie slaan we maar even over. Maar ik kijk uit naar de volgende.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Ardnamurchan AD/ 10:22 madeira cask release
8.5
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *