Wederom een ardnamurchan vandaag hier op confessions of a whisky freak.

Een whisky merk die zoals jullie misschien ondertussen weten die ik sinds de start van hun spirits volg en die hier ondertussen ook al regelmatig voorbij komt hier op de website.

Vandaag hun cask strength versie 09.22.

Net zoals ik bij de 02.22 al zei… ardnamurchan is hier al zo vaak voorbij gekomen dat ik eigenlijk niks meer kan vertellen over de distilleerderij wat ik niet al eens eerder heb gezegd.

Dus we houden het kort vandaag en focussen ons gewoon volledig op de proefnotities vandaag.

De whisky is gebotteld op 58.4% en de whisky’s in de blend hebben op verschillende vaten gelegen als bourbon, px, oloroso en sherry.

Volgens mij is op moment van schrijven de oudste ardnamuchan 8 jaar oud van de distilleerderij.

Ardnamurchan zou volgend jaar in 2024 met hun eerste 10 jaar oude whisky kunnen komen.

Op de neus heeft de whisky geuren van zwarte peper, geel fruit, gerijpte cheddar kaas, abrikozen en perzik. De whisky is licht rokerig en heeft een beetje de geur van sigarenkistjes en ziltige zee geuren.

Het palet heeft zoet fruit, grenadine siroop, rook, zilt, sappig steenfruit, vanille, gember, peper en heide.

De afdronk is vrij lang met wat bitter hout en is maritiem, assige rook, vanille en citroen sap.

Wederom een heerlijke whisky uit deze distilleerderij. Ik kijk erg uit naar hun 10 jaar oude.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Ardnamurchan AD/ 09.22
8.6
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *