Hey people,

Vandaag hebben we weer iets nieuws te proeven. Afgelopen maand was de release van de eerste single malt van ardnamurchan. Het kan je bijna niet ontgaan zijn want het internet is ontploft de afgelopen weken!

De flessen met spirit die ardnamurchan elk jaar uitgaf waren al erg goed en daarom was er dus ook een hoge verwachting en zat er een grote hype omheen.

Ardnamurchan is natuurlijk een onderdeel van adelphi. Adelphi gooit al jaren hoge ogen met hun whisky. Dus iedereen was goed gefocust op de eerste single malt van ardnamurchan.

Dankzij mijn vaste slijter The whisky specialist kon ik deze fles bemachtigen. Er was een heuse run op deze single malt van ardnamurchan en hij ging dan ook sneller dan snel over de toonbank.

Helaas weten ook de bottle flippers onder ons welke flessen ze moeten kopen en gingen de flessen meteen al voor hoge prijzen in de doorverkoop. De whisky zelf kostte €50 bij de release. En dat is dan ook een mooie prijs voor deze whisky. €60 had ik er ook nog wel voor willen betalen maar veel meer niet. Het is en blijft een jonge whisky en ik denk dat het team van ardnamurchan een perfecte retail prijs ervan heeft gemaakt.

Maar genoeg over bottle flippers. Laten we het hebben over het prachtige product waar het hier om gaat… de whisky.

Allereerst even over de doos waar de whisky in komt. Ik heb nog nooit een whisky box geroken met deze geur. Jeetje wat stinkt dat ding! Het is een soort hergebruikt karton luchtje. Maar wat daar in die box zit is verrukkelijk!

Leuk is ook dat je de QR code op de fles kunt scannen. Zo kan je veel meer informatie over je whisky verkrijgen. Leuk maar ook zeker interessant om eens te checken.

De neus opent met vettige wax, honing, heel subtiel wat rokerigs, beetje rozenblaadjes, vanille en iets wat me doet denken aan steenfruit maar ik kan me vinger er niet opleggen wat het precies is.

Het palet begint met smaken van olie, peper, kruidnagel, honing, beetje turf en wat ziltigs. Toch ook een klein zoetig smaakje er in wat doet denken aan fruit maar om de exacte vruchten te benoemen blijft nog lastig in deze jonge whisky.

Aan het einde een vettig mondgevoel maar een droge afdronk. Ziltig. Prikkelend op de tong. Hier komt de wax uit de neus terug samen met peper en honing. De afdronk ebt nog wel vrij snel weg. Het zachte rokerige blijft het langst.

Voor zo’n leeftijd is hij gewoon al onwijs goed in balans. Zeker iets met potentie! Hier en daar proef je nog wel dat het wat jong is. Maar dat maakt niks uit want het is een heerlijke whisky om gewoon lekker van te genieten.

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

1 gedachte over “Ardnamurchan AD/ 09.20:01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *