Ardnamurchan…. Een van de nieuwe distilleerderijen waar ik erg fan van ben. Op het hoogte punt had ik zo’n 6 verschillende flessen openstaan van deze distilleerderij. Leuk was het om ze dan naast elkaar te zetten en de verschillende batches te kunnen proeven.

Vandaag bespreken we de 02.22. Een cask strength versie uit 2022.

Op dit moment staan er zo’n 6 Ardnamurchan reviews online en dit is nummer 7. Ondertussen hebben we er hier dus al aardig wat besproken. Dusja…. Wat moeten we dan nog bespreken over de distilleerderij zonder in herhaling te vallen… ik zou het niet weten.

Dus laten we gewoon snel naar de smaaknotities gaan.

Op de neus geuren van peer, zout, zwarte thee, gezouten karamel en toffee. Pijp tabak en opvallend minder maritiem dan 09.22. Vette olie, tandpasta en vanille.

Het palet heeft peper, turf rook, honing, eikenhout, citroenschil en ziltige oesters.

De afdronk is vrij lang en prikkelend op de tong van alcohol. Gember, peper, beetje steenfruit en citrus.

De whisky is gebotteld op 58.7% ABV. Ondanks een hoger abv heel gemakkelijk te drinken. Uiteraard niet bijgekleurd of koud gefilterd.

Leuk ook natuurlijk om hem naast de andere cask strength versie te zetten en zo de verschillen er uit te halen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Ardnamurchan AD/02.22
8.6
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *