Hey people,

2020 is het jaar waarop ik verliefd werd op de whisky’s van ardnamurchan. 2021 heeft dat alleen nog maar vergroot.

Er kwam veel uit van deze bottelaar in 2021 en via mijn vaste slijter The whisky specialist kon ik gelukkig aan veel flessen komen. Niet aan alle bijzondere uitgaves zoals de paul launois. Maar wel aan de rest van de standaard bottelingen die naar Nederland kwamen.

Vandaag duiken we in de eerste ardnamurchan fles van 2021. De AD/ 01.21:01!

Laten we het eerst eens even over die beruchte doos hebben waar de ardnamurchan flessen in zitten. Die eerste stonk zo vreselijk dat het helemaal een dingetje werd online. Gelukkig stinkt deze box een stuk minder dan die eerste.

Wil je meer lezen over die stinkende doos en de eerste fles van ardnamurchan. Klik dan hier.

Wat ik ook tof aan de ardnamurchan whisky’s vind is de qr code die je kan scannen. Dit geeft veel extra inzicht in de whisky en hier houd ik wel van. Open en eerlijkheid over je product.

Maar hoe smaakt deze ardnamurchan nou eigenlijk?

Op de neus ziltig. Met citrus, eucalyptus, appel schil, wat turf en een zacht rokertje. Verder nog wat nat hout. Dit is echt een whisky waar ik uren aan kan ruiken.

Het palet heeft wat peper en rook met de geur van gras. Hij is wat tintelend op de tong, mineraal achtig, wax, honing en zoutwater. Waar die in de neus al vrij volwassen voelt proef je hier de jonge leeftijd.

De afdronk heeft wat wax, rode peper, lichtelijk grapefruit en een ziltigheid wat langzaam uitsterft.

Ik vind dit een geweldige serie. De whisky’s kosten ongeveer €50 en voor dat geld heb je echt een goeie nieuwe whisky.

Ik heb nog 2 andere AD’s weten te scoren. Die reviews volgen in 2022.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *